Попросили напитися води, а замість подякувати – обікрали

Поділитися

Така неприємність спіткала стареньку пенсіонерку з Тернополя. 84-річна жіночка впустила до помешкання двох незнайомок, а згодом не дорахувалася сорока чотирьох тисяч гривень

Коли у двері пенсіонерки постукали двоє жінок з маленькою дитиною та попросили води, старенька, не роздумуючи, впустила непроханих гостей до хати. Допоки господиня набирала у пляшки води, одна з незнайомок заговорила балачками тернополянку, а інша тим часом швидко обшукала кімнату та знайшла сховок з грошима. Незнайомки покинули помешкання з чималою сумою – 44 тисячі гривень.

Старенька помітила пропажу лише через декілька днів, коли до неї завітала соціальний працівник з пенсією. У сховку залишилися лише декілька гривень. Довелося телефонувати в поліцію. За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не втрачати пильності! Головна порада, як уберегти себе від біди – не довіряти невідомим! Не впускайте до своїх помешкань незнайомців з вигідними пропозиціями чи дешевим товаром. Навіть прохання напитися води є прихованим злочинним умислом – злодій хоче лишитися наодинці та мати можливість вкрасти цінне майно чи гроші.

Якщо ж вже впустили непроханих гостей до помешкання, ні в якому разі не показуйте чужинцям, де зберігаєте готівку! Саме на це розраховують так звані «медові» продавці псевдопрацівники різних служб і ворожки. Не дозволяйте їм самим ходити по домівці, не залишайте самих у кімнаті!

Будьте обачними, повідомляйте про підозрілих осіб правоохоронців!

Сектор комунікації ГУНП

в Тернопільській області

25 річниці проголошення Незалежності України присвячується

Працівники сервісного центру виявили крадену автівку