Секрети модного літа 2016

Поділитися

Щоб залишатися модною цього спекотного літа, необхідно знати, що радять носити дизайнери у цьому сезоні. Пропонуємо розкрити всі модні секрети літа 2016 разом з нами.

ЯСКРАВІ ЕКСПЕРИМЕНТИ З КОЛЬОРАМИ

Цього сезону можете сміливо вбиратися у яскраві кольори. Помаранчевий, рожевий, зелений: обрати можна будь-який, а головне – не боятися поєднувати їх разом. Насиченість кольорової гами лише підкреслить образ і створить вибуховий ефект. Відомі дизайнери пропонують досягти блискучого ефекту за допомогою незвичайних тканин. Також варто пам’ятати ще одне правило – чим яскравіший малюнок, тим простішим має бути фасон вашого наряду. У своїх колекціях 2016 року BottegaVeneta, Gucci, Max Mara, Dolce & Gabbana, Christopher Kane’s і Roberto Cavalli використовували незвичайні оксамитові, атласні, блискучі тканини з вишивкою та барвистими принтами.

ВІДКРИТІ ПЛЕЧІ ДЛЯ ЕЛЕГАНТНОГО СТИЛЮ

Вдалий жіночий образ зможуть довершити відкриті плечі. Мова йде не тільки про топи на бретельках, але й сукні з зав’язками на шиї. Якщо ви володарка витонченої шиї і ключиць, обов’язково включіть цю новинку в список весняних покупок. Цей тренд підходить не тільки для легких шифонових, шовкових, бавовняних топів та блуз, а й для в’язаних, шкіряних і замшевих нарядів. Варіації на тему відкритих плечей показали Prabal Gurung, Giambattista Valli, Jason Wu, Givenchy, Adeam, Дерек Лім.

БІЛА КЛАСИКА

Базова річ кожного гардеробу в цьому році стала головним трендом сезону. Білу сорочку можна комбінувати як з джинсами, так і з класичною спідницею. Однак, дизайнери пропонують нові моделі з блискавками, яскравими комірами і об’ємними рукавами. Доповнити образ можна незвичайним поясом чи яскравим аксесуаром. В колекціях Phillip Lim, Proenza Shouler, Delpozo з’явилися варіації на тему білої сорочки: подовжені, асиметричні, з оборками.

ЕНЕРГІЯ ПРИСТРАСНОЇ ІСПАНІЇ

Влітку 2016 року актуальними будуть атрибути іспанського стилю. Болеро, аксесуари для волосся у вигляді червоних квітів, чорні мережива і волани – все це, прекрасно комбінується з основними елементами гардеробу. Відмінною рисою сезону 2016 є поєднання пристрасної культури Іспанії і світлих кольорів. Іспанський стиль з’явився в колекціях Oscar de la Renta, Proenza Shouler, Michael Kors, Balmain, Diane von Furstenberg.

НАЗАД В МИНУЛЕ – ПОВЕРНЕННЯ ВІКТОРІАНСЬКОЇ ВЕЛИЧІ

Незвичайний стиль Вікторіанської епохи, безсумнівно, стане ще одним з наймодніших влітку 2016 року. Основою стилю будуть міді-спідниці, тонкі шифонові і тюлеві блузи з численними оборками і рюшами, та лаконічні короткі жакети. Важливо правильно зробити акцент на груди або комірець за допомогою бантів і кольорових стрічок. Erdem, J.W. Anderson, and Emilia Wickstead активно використовують Вікторіанський стиль в своїх колекціях.

БІЛИЗНЯНИЙ СТИЛЬ ДЛЯ СМІЛИВИХ

Для одягу білизняного стилю більше пасують пастельні кольори: білий, ніжно-блакитний та світло-рожевий, однак в цьому сезоні дизайнери використовують і відтінки червоного, чорного та синього. Важливо використовувати легкі, шовкові чи атласні тканини. Одяг може бути прикрашений мереживом, тонкою вишивкою чи простим візерунком. В сукнях звичні бретелі можуть замінюватися плетеними або металевими ланцюжками. Цей стиль важко поєднувати з жакетами та кофтинами, однак прекрасно підійдуть відкриті босоніжки з безліччю ремінців. Модний весняний тренд представили в своїх колекціях такі модні будинки, як Celine, Balenciaga і Calvin Klein.

СІТКА – ПРИВІТ З КРУТИХ 90-Х

Несподіваний тренд літа 2016 року – сітка, що представлена в сміливих і досить зухвалих образах. Однак, не хвилюйтесь, якщо ви не готові до відвертих експериментів, вам стане в пригоді бежевий трикотажний топ. В цьому році сітка використовується в різних образах: від спортивного до гламурного стилю. Особливу нішу вона зайняла в колекціях Prada, Balmain, Philipp Plein і Maison Margiela.

СМУГАСТИЙ ТРЕНД

Смугастий тренд вже не перший рік завойовує модні подіуми, це літо – не виключення. Найпопулярніший варіант: дуже широка червона або блакитна тоненька смуга. Смужки відмінно підходять як для повсякденного життя, так і для вишуканих вечірніх суконь та костюмів. Цієї весни модним буде плавний перехід від більш тонких до більш широких ліній будь-яких кольорів, або навпаки. Такі моделі запропонували Moschino, Prada, Matthew Ames, Isabel Marant.

РОЗМАЇТТЯ ОБОРОК

Незважаючи на панування мінімалізму, рюші та волани стали трендом цього літа. На зміну чітким формам приходять округлі лінії і оборки. Ними декорують топи, блузи, а найчастіше сукні. Волани можуть бути виконані з шифону або шкіри, головне – гармонійно збалансувати грайливість дизайну і стриманість кольорів. В різних комбінаціях та стилях рюші, волани та оборки використовують такі модні будинки: Francesco Scognamiglio, Jason Wu, Marchesa, а також Lanvin.

Сьогоднішня мода однозначно вбирає в себе усі динамічні тренди останніх років. Дизайнери експериментують з формами, кольорами та стилями у пошуках нових тенденцій та напрямків для того, щоб наше літо заграло новими барвами. 

За матеріалами ЕТНОХАТА

Хода Нескорених відбудеться 24 серпня

“Вуличний ринок” оголосив про 5 грантів для творчих тернополян