У відділі освіти Бережанської райдержадміністрації виявлено втрат на суму 320 тис. гривень

Поділитися

Порушення, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 320 тис. гривень виявили фахівці Державної фінансової інспекції в Тернопільській області під час ревізії Відділу освіти Бережанської райдержадміністрації.
Зокрема, встановлено порушень з оплати праці з нарахуваннями на загальну суму 149 тис. гривень. Так, через неналежний внутрішній контроль незаконно виплачено заробітну плату з нарахуваннями на загальну суму 83 тис. гривень працівникам, які фактично були відсутні на робочих місцях, оскільки перебували за межами країни та на стаціонарному лікуванні. Крім цього, внаслідок незаконного встановлення надбавок та доплат, завищення тарифних розрядів, надання не передбачених умовами Колективного договору додаткових відпусток, зайво виплачено 66 тис. гривень.
Також ревізія встановила покриття витрат орендарів на суму 28,1 тис. гривень; майже 98 тис. гривень, які належало повернути до районного бюджету, використані на поточні потреби установи.
Перевіркою витрат на харчування встановлено списання продуктів на відсутніх в навчальних закладах дітей та завищення норм списання, що призвело до незаконного витрачання 28,2 тис. гривень.
Вжитими в ході ревізії заходами забезпечено відшкодування більше 230 тис.гривень.
За допущення фінансових порушень 23 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, до установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.
Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи та місцеві органи влади, повідомили “Про все” у прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області

0

Звернення молоді до обласної влади

Через «Пошуково-аналітичну систему 007» можна стежити, які розпорядники бюджетних коштів не публікують інформацію про свої витрати