В Україні інтернетом користується кожен 4-й у віці старшому за 65 років

Поділитися

Компанія Factum Group на замовлення Інтернет Асоціації України провели дослідження інтернет-аудиторії за підсумками 2-го кварталу 2016 року.

В дослідженні обраховується охоплення інтернет-аудиторії (без врахування Криму та непідконтрольних частин Донбасу).

У порівнянні з даними попереднього кварталу, проникнення регулярних інтернет-користувачів у віці від 15 років зросло на 4% – до 66%.

Істотно зменшився цифровий розрив (різниця за рівнем інтернет-проникнення між окремими категоріями користувачів). Розподіл інтернет-користувачів за статевою ознакою тепер практично зрівнявся з частками жінок і чоловіків в структурі населення України (54% жінок і 46% чоловіків). Значно скоротилася різниця в проникненні між містом і селом, проникнення в сільській місцевості досягло 60%. Зменшилася відмінність в проникненні і за віковою ознакою – тепер майже чверть жителів України старших за 65 років користуються інтернетом.

Такі зрушення в структурі користувачів пояснюються як природним процесом «цифризації» України, так і вилученням з бази досліджень непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей, де цифровий розрив традиційно був більшим, ніж на решті території України.

Частка користувачів мобільних пристроїв серед «регулярних» користувачів інтернету зросла більш ніж на третину і досягла показника 44%.

8-річний хлопчик знав, де батьки ховають гроші і вирішив купити телефон

Хода Нескорених відбудеться 24 серпня