Владо, перестань красти, брехати і займатись популізмом

Поділитися

В ОДНОМУ ІЗ СІЛ МОНАСТИРИСЬКОГО РАЙОНУ ПРОПАЛА ВОДА!!! ЧОМУ НЕМАЄ ВОДИ В КРИНИЦЯХ? ОДНА ІЗ НАЙГОЛОВНІШіИХ ПРИЧИН – ВИРУБКА ЛІСІВ!!!

ІЗ НАУКОВОЇ ПРАЦІ:

“Водний режим території обумовлений багатьма факторами, серед яких основні: кількість опадів, затримка їх надземними частинами рослин, швидкість просочування вологи в ґрунт, випаровування вологи рослинами, поверхневий стік. Всі вони тісно взаємопов’язані між собою.

Зупинимося більш детально на водорегулюючих властивостях лісу. То яка ж його роль у розподілі опадів?

Вже з самого початку випадання дощів з’являються водорегулюючі властивості лісових масивів. Крони дерев першими приймають на себе дощові краплі, розпилюючи їх і тим самим зменшуючи їхню ударну силу при падінні на ґрунт. Частина атмосферних опадів, проникаючи крізь рослинний покрив по гілках і стовбурах дерев, а також безпосередньо через крони, досягає поверхні ґрунту, не встигаючи випаруватися. Більша частина цієї вологи просочується у ґрунт, а інша – стікає вниз по схилу, утворюючи струмки і потоки. Між тим, під пологом лісу майже ніколи – навіть навесні під час танення снігів на полонинах, а також влітку під час звичайних і навіть зливових дощів – не спостерігається поверхневого стоку атмосферних опадів завдяки лісовій підстилці чи так званому мертвому покриву, а також живому надземному покриву, який складається з мохів і трав’яних рослин. З цим пов’язані процеси накопичення гумусу, структура ґрунту і її фізико-механічні особливості. Характер підстилки значною мірою визначає водоохоронну, водорегулюючу та ґрунтозахисну роль лісу. Підстилка запобігає розвитку поверхневого стоку, вона є фільтром вологи на її шляху до ґрунту. Проникність підстилки настільки велика, що вона здатна затримати в собі кількість вологи, що в 10—15 разів перевищує її власну вагу. Таким чином, проходить поступовий рух води вниз по схилу, але це надзвичайно повільний рух.

Отже, вся вина у відсутності води полягає у лисих незаліснених схилах гір, які такими стали за останні півстоліття через неконтрольовані рубки та розриті дороги, там де ще донедавна шепотів своїми вітами ліс.”

ЩО РОБИТЬ НАША МІСЦЕВА ВЛАДА???

БЕЗ СУМНІВУ ПРИКРИВАЄ І ОЧОЛЮЄ ПРОЦЕС ВИРУБКИ ЛІСІВ!

ЦЕЙ ПРОЦЕС ІНТЕНСИВНО ВІДБУВАЄТЬСЯ ПРОТЯГОМ ОСТАННІХ РОКІВ, В Т.Ч. ДО СЬОГОДНІШНЬОГО ДНЯ!!!

ВЛАДО !!! Обласна, районна, міська, селищна і сільська- ЗУПИНИСЯ!!!

ЗУПИНИ ВИРУБКУ ЛІСІВ, ПАРКІВ, СКВЕРІВ!І!

ВЛАДО!!! ПЕРЕСТАНЬ КРАСТИ, БРЕХАТИ , ЗАЙМАТИСЬ ПОПУЛІЗМОМ!!!

ВЛАДО ! НАРЕШТІ ПОЧНИ ПРАЦЮВАТИ НА УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД!!!

Петро Ландяк, депутат Тернопільської міської ради

Неподалік Тернополя виявлено схованку зі зброєю

Паралімпійці України вибороли 9 високих нагород у перший день Паралімпіади в Ріо