На Тернопільщині хабарник, який знищив МШЕД, отримав 2 роки тюрми

Поділитися

kozakПрокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому стосовно директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради, який отримав 30 тис грн неправомірної вигоди за «сприяння» у фінансуванні робіт по утепленню багатоквартирних будинків у м. Тернополі.
Розслідуванням встановлено, що директор комунального підприємства і ,одночасно, депутат облради у липні 2015 року переконали підприємця –підрядника, у необхідності передачі коштів нібито для чиновників міськради за сприяння у подальшому фінансуванні робіт з утеплення двох житлових багатоквартирних будинків. Насправді, посадовець сам придумав схему привласнення 30 тис грн та не збирався ці гроші нікому передавати. Підприємець, що займався термомодернізацією будинків звернувся до правоохоронців із заявою про вимагання у нього грошей. Керівник комунального підприємства був затриманий під час одержання ним 30 тис грн неправомірної вигоди.

Погодившись із позицією прокурора, суд визнав винним обвинуваченого за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України , за ч.4 ст.27 ч.2 ст.15 ч.1 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України та призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі, повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Як відомо, засуджений є Андрій Козак, який свого часу знищив комунальне підприємство МШЕД (комунальному підприємстві “Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця” (скорочено – КП “ТМ ШЕД”) , яке займалось прибиранням міста. Це було зроблено свободівцем на догоду меру Сергію Надалу, який зі своїм заступником Владиславом Стемковським запустили на ринок Тернополя луцьку фірму

 

Тернопільщина дізналась про зірку з Юськівців, яка зможе конкурувати з Мацевком

Благодійні внески у лікарнях: на що витрачаються наші гроші?