На Тернопільщині відбулись нічні пригодницькі перегони

Поділитися

teren-2016-10-01-254На 30 вересня — 2 жовтня 2016 року туристичний актив з різних міст України і на тільки проводив своє дозвілля на пригодницьких перегонах “Терен”, які відбулись у селі Ліщанці, Бучацького району, Тернопільської області. Що таке “Терен” – це пригодницька гонка яку проводить вночі. Організатори актив Тернопільської обласної федерації спортивного туризму під керівництвом В.П. Старичкова, а безпосередньо постановка і реалізації дистанції і організаціїя лежить на головному організатору Онишківу Михайлу, постановка дистанції — Носоненко Тарас, Бернась Зіновій, та ряду тих хто також помагав — це Мар’яна Качуровська, Катя Рудяк, Юрко Мельник.

У перегонах взяло участь 51 особа, з них 1 дівоча команда “Мімішки” м.Львів, та кілька дівчат у склад інших команд з міста Тернопіль,Харків та Ново-Андару і Слупська (Польща). Загалом було 3 категорії для участі — вело, піша_новачки, піша_досвідчені. На все у всіх команд було 8 годин на пошук точок (КП). Із завданням справились усі.

Ось список команд котрі зайняли призові місця по категоріях

Велосипедна дистанція.

Альона Мілашка Теам 1, м. Тернопіль (Павло Ковтун, Роман Вижиковський)

Каденс 1, м. Чортків (Гаркач Михайло, Груб’як Іван)

Каденс 2, м. Чортків (Пилип Віталій, Резніченко Євген)

Піша-новачки

РаДіти, м.Львів-Одеса (Винницький Микола, Петрицький Артем)

Крок, м. Тернопіль (Чайковський Євген, Скренкович Антон)

Гама, м.Київ-Львів (Хмельовський Максим, Васюта Ганна)

Піша-досвідчені

Тернопіль, м.Тернопіль (Борщ Сергій, Заставний Іван)

Мелофон, м. Харків (Петрик Павло, Баришивська Аліса)

Білі вовки, м. Львів (Широкий Тимофій, Якимів Василь)

Жіноча команда – “Мімішки”, м.Львів.

Учасникам було дано карти і кожен мав подолати відстань близько 35 км пішки, 70 км на велосипеді. Звісно ці відстані умовні.

Також на церимонії відкриття були присутні президент Тернопільської обласної федирації спортивного туризму Валерій Павлович Старичков, який побажав гарно виступити на дистанції і нагадав, що у туризмі є не тільки змагання, але й категоріїйні походи у які потрібно ходити і здобувати досвід. Також виступила голова Ліщанецької сільської ради Світлана Петрівна, котра розповіла історію села і була вражена географією учасників.

Під час перебування на таборі перегонів було ініційовано очистку могили воїна УПА. Ініціатива була від київського кобзаря Юрія “Мольфара”, допомагали друг “Хімік”, “Батяр”, “Капітан” та Вуйко Лесик.

Тому сміло можу казати, що “Терен” – це не тільки нові пригоди, це ще й правильне виховання молоді, залучення і навчання тих кому цікаво буди у туризмі, а також пропагування вивчення історії власного краю.

На кінець повна географія перегонів: Тернопіль, Чортків, Львів, Харків, Київ, Одеса, Радивилів, Славута, Новоайдар, Слупськ (Польща), Крупець, Вінниця.

Чому на Тернопільщині великі проблеми у діяльності малого і середнього бізнесу деревообробної галузі?

Міжнародний веломаршрут “ЄвроВело в Україні”проходитиме через Почаїв