Повчальний випадок для мера Тернополя і його команди

Поділитися

У соціальних мережах тернополяни обговорюють ситуацію про бездіяльність влади під час і після снігових опадів. Люди діляться наболілим. З їхніх коментарів зрозуміло, що меру і його команді не пробачать і на наступних виборах він може навіть не висувати свою кандидатуру.

18 листопада з однією із тернополянок стався ось такий випадок: “Смішно з промови Надала і всіх хто його захищає і підтримує. Техніки немає, людей не вистачає… Ой нас сильно завалило, ой то, ой сьо. Тьфу, гниль. Вчора загруз рейсовий автобус на дорозі Хмельницький-Тернопіль, минав фуру, яку по зустрічній занесло, з’їхав в кювет і його заблокували інші фури які теж старались не зіткнутись зі зустрічною. І коли я почала шукати транспорт (така в мене робота) який має то вирішити і витягнути автобус (бо 30 пасажирів 4 години в снігу з мінімумом пального – то не жарти), то було дійсно смішно. Яких відповідей я тільки не чула – автовокзал відповів що “а якого х*ра той автобус виїхав, якщо сказано було ПО НОВИНАХ що дорога погана, хай тепер стоїть), комунальники (чи хто там прочищає ті дороги) – що в них немає зараз вільного транспорту в місті ВЗАГАЛІ, всі задіяні, всі працюють, коли запитала якісь контакти щоб когось найняти – сказали що вони і своїх задіяли, і всіх кого можливо найняли і більш нікого немає, і потрібно чекати, вони матимуть машину – перетелефонують. Поліція – ті взагалі поїхали (чи не поїхали бо водій нікого не бачив навіть близько) подивитись на той автобус і сказали що нічим не поможуть, хай стоїть поки фури не роз’їдуться (чи то поки сніг не розтане?). Після таких спроб захожу в інтернет, і найперші контакти де є грейдер телефоную. Піднімають трубку – і що я чую – “Так, звичайно можна замовити, вам скільки? Є 30 одиниць, а нє, 35 – можете усі брати. Нєєє, ніхто нічого не замовляв, Ми пропонували Тернополю що нехай нас тільки заправлять а всі інші витрати беремо на себе і ми почнемо чистити ще в перший день то вони сказали що добре але вони потім заплатять коли бюджет позводять. Але ми ж не Приватбанк – оплата частинами не для нас, та і зв’яжись з ними – собі в мінус. То ми зараз лише для всяких приватників – до магазинів, приватних секторів, Вам треба? Автобус з людьми? Та без питань, дамо знижку.” І буквально за пів години (а то 20 км відстані їм потрібно було проїхати) після мого дзвінка відзвонився водій. Приїхало два грейдери (хоча я один замовляла), перекрили дорогу, розкидали фури, відбуксували автобус, затягнули на заправку, заправили, витягнули з заправки (сам би він не в’їхав бо загруз би), і по зустрічній приїхали в Тернопіль. Оплату взяли 800грн. Смішно. Але не дуже”.

Не менш знаковою є й така розповідь:” вже всім набридли розмови про нерозчищений сніг, але я теж хочу висказати своє фе. живу в приватному секторі недалеко від центру. вуличка на 20 будинків. і нам дороги не розчистили. ні на перший, ні на другий, тим більше – взагалі не планували чистити. і коли моя мама зателефонувала в міську раду – їй сказали що то приватний сектор і ми самі маємо себе розгортати, і на питання чим ми відрізняємось від загального міста чи тих самих Смиківців (адже так само платимо усі комунальні та ЖЕКу), жіночка на тому кінці дроту гаркнула – маєте змогу купити хату – то і прогорніть дорогу, інші люди бідні і їм потрібніше. це жах. моя мама на той будинок за кордоном 15 років підтирали вибачте жопи, 3 дітей, без чоловіка, жодної підтримки зі сторони держави – та вона була змушена виїхати щоб ми хоча б мали щось одітись чи з’їсти. і тут будуть всякі говорити що ви маєте гроші – так на них пахалось по чорному. ніби та жіночка в міській раді має зп 1500грн. чи ті хто бідні – то нехай спробують 15 років за кордоном і на будівництвах, і на фабриках, і за людьми доглядати. чесно – я шокований. зробив для себе висновок – якщо маєш гроші і нікому не підлизуєш, сам їх заробив і ні з ким не поділився – то нічого чекати добра навіть від тих, хто зобов’язаний його робити”

Хто буде найкрутішим юристом Тернополя?

Сьогодні відбулось засідання комісії щодо неналежного стану прибирання доріг Тернополя від снігу