Скільки коштує паспорт для виїзду за кордон?

Поділитися

В Україні змінилася вартість закордонного паспорта. Це відбулося після набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України № 770 від другого листопада “Деякі питання надання адміністративних послуг у сфері міграції”.

За новим законодавством, при оформленні паспорта громадянина України для виїзду за кордон, потрібно сплатити адміністративний збір, що включає вартість адміністративної послуги, вартість бланку документа та його персоналізацію, – пояснюють в міграційній службі Тернопільщини.

Як і раніше громадяни можуть оформити закордонний паспорт в звичайному порядку, тобто за 20 робочих днів, так і в терміновому – за 7.

nachal-pechat-zagranichnykh-pasportovТак, з 3 листопада цього року адміністративний збір за оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон протягом 20 робочих днів складає: 557,32 грн за паспорт з безконтактним електронним носієм; 491,32 грн за паспорт, що не містить безконтактного електронного носія. У разі оформлення в терміновому порядку, а це протягом 7 робочих днів, складає: 810,32 грн. за паспорт з безконтактним електронним носієм; 744,32 грн за паспорт що, не містить безконтактного електронного носія.

У міграційній службі резюмують: разом зі збільшенням вартості послуги уряд скасував державне мито, а відтак загальна вартість закордонного паспорта в результаті стала меншою

Арсен Мірзоян у Тернополі не лише співав, але й танцював і дотепно жартував

Кіберполіція припинила роботу одного з найбільших піратських сайтів України FS.TO