Торік міграційна служба Тернопілля поповнила місцеві бюджети на понад 23 мільйони гривень

Поділитися

Одним з основних наповнювачів місцевих бюджетів міграційна служба стала після внесення на початку 2015 року змін до Бюджетного кодексу України. Відповідно до них, адміністративний збір та державне мито, які громадяни сплачують, отримуючи послуги державної міграційної служби, у тому числі оформлення паспорта для виїзду за кордон та ID-картки, перераховуються на рахунки бюджетів за місцем надання послуги.

– В 2016 році міграційна служба Тернопілля перерахувала в місцеві бюджети понад 23 мільйони гривень, – повідомив начальник УДМС України в області Томаш Вербич. – Із них майже 12 мільйонів – надходження від адміністративного збору і більше 11 мільйонів державного мита.

Найбільшу частку цих коштів отримала казна Тернополя – 13 мільйонів гривень.

В бюджет Чорткова від міграційної служби надійшло більше двох з половиною мільйонів, Борщова, Бучача, Кременеця і Теребовлі – понад мільйон у кожен, в казну Збаража, Козови, Ланівців – по півмільйона.

Отримані від міграційної служби кошти, місцеві громади можуть витрачати на власний розсуд, а відтак гроші громадян працюють на їхній добробут.

Поліцейські затримали злодія при спробі пограбувати аптеку

Запрошуємо долучитися до акції «Гостинці для звірів»