В Австралії побудують електростанцію за 100 днів

Поділитися

Ілон Маск пообіцяв безкоштовно передати Австралії електростанцію, якщо не встигне побудувати її за 100 днів. Про це Маск пише у Twitter.

Голова Tesla та SpaceX Ілон Маск пообіцяв вирішити проблеми з енергопостачанням у Штаті Південна Австралія, побудувавши акумуляторну систему зберігання енергії. Підприємець повідомив, що в разі, якщо не встигне завершити роботу протягом 100 днів, передасть об’єкт державі безкоштовно.

9 березня віце-президент Tesla з енергопродуктів Ліндон Рів зробив заяву, що компанія спроможна запустити батареї ємністю в 100-300 мегават-годин, і це дозволить вирішити проблему з перебоями електропостачання на території штату Південна Австралія. Перебої стали причиною періодичного відключення електроенергії у штаті та стрибків цін на неї. Рів додав, що компанія може підготувати систему до запуску протягом 100 днів.

Після цього австралійський мільярдер і генеральний директор компанії Atlassian запитав у Маска в Twitter, наскільки серйозні такі заяви. Маск відповів, що його компанія підготує і запустить систему протягом 100 днів з моменту підписання контракту, а якщо не вкладеться у терміни, то віддасть об’єкт владі штату безкоштовно.

Протягом 7 діб Tesla має розібратися з питаннями політики та фінансування і вислати кошторис сенатору Південної Австралії.

У 2016 році Tesla побудувала аналогічну систему ємкістю у 80 мегават-годин в Каліфорнії за 90 днів. Її вартість складала $100 млн. , повідомляє watcher.com.ua

Ефір з Анатолієм Гриценком повторять на ТV-4 16 березня

Повідомлення у секретних чатах Viber будуть самознищуватись