Як тернополянам визначити стадію розгляду заяви поданої до Європейського суду з прав людини

Поділитися

Звертаючись до Європейського суду з прав людини, Ви подаєте заяву всі пункти формуляру якої повинні бути належним чином заповнені, як цього вимагає стаття 47 Регламенту Суду. Після розгляду Вашої заяви Європейським судом з прав людини, Ви отримаєте відповідь. Якщо наданий Вами формуляр заяви був заповнений належним чином, а вимоги зазначені в заяві відносяться до компетенції Європейського суду з прав людини та містять положення щодо порушення положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, та Протоколів до неї, то за поданою скаргою буде відкрито досьє, номер якого Вам повідомлять у листі. Отриманий номер досьє необхідно зазначати в усій подальшій кореспонденції, та наклеювати наліпку зі штрих-кодом на листи, які надсилатимуться в Суд.
Після відкриття досьє у Вас може виникнути необхідність у відстеженні стану розгляду Вашої заяви. Для цього, Вам потрібно зайти на сайт Європейського суду з прав людини (http://www.echr.coe.int), в рубрику заяви та вибрати – State of Proceedings (з англ. – стадія процедури), скорочено SOP або або скористатись цим посиланням: http://app.echr.coe.int/SOP/index.aspx?lg=en.
Дана пошукова система надає можливість будь-кому з’ясувати на якій стадії розгляду знаходиться заява подана до Європейського суду з прав людини. Достатньо лише ввести номер заяви отриманий Вами від Європейського суду з прав людини.
З метою наочного пізнання виконання даної процедури нижче подано зразок заповнення

Як на Тернопільщині жорстоко грабують, обкрадають квартири і навіть дурять наркоманів

Під час тижня дитячого читання тернопільську обласну бібліотеку для дітей відвідало близько двох тисяч читачів