Під час тижня дитячого читання тернопільську обласну бібліотеку для дітей відвідало близько двох тисяч читачів

Поділитися

На хвилі веселого настрою, під бадьорий гомін першої весняної метушні в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей пройшов Тиждень дитячого читання (http://odb.te.ua/1-1606). За підрахунками бібліотекарів, у період з 2 по 9 квітня книгозбірню відвідало близько двох тисяч читачів. Для більшості з них бібліотека вже давно стала сучасним простором для самоосвіти, дозвілля та спілкування, а хтось лише вперше відкрив для себе цей дивовижний світ дитинства, сповнений цікавих мудрих книг і приємних несподіванок.
Урочисте відкриття Тижня дитячого читання проходило одразу у двох обслуговуючих відділах – дошкільників та учнів 1-4 класів та учнів 5-11 класів. Задля відмінного настрою маленьких гостей, свої творчі зусилля об’єднали бібліотекарі та волонтери клубу соціальних ініціатив ТНПУ ім. В. Гнатюка. Для «читайликів» було організовано ігровий вуличний квест з веселими конкурсами та розвагами, а також проведено урочисту посвяту в читачі. Буде що згадати і користувачам-старшокласникам. Під час святкового бібліоефіру діти «пірнули» в історію свята, а також ознайомились з «книжковим дивосвітом» – найдавнішими, найдорожчими та найнезвичайнішими творами друку.
Не менш яскравими та пізнавальними були й усі наступні дні читацького тижня. Поціновувачі літературного хисту тернопільських митців «куштували» поетичні смаколики від життєрадісної Ольги Атаманчук, а письменники-початківці творили казку разом із харизматичною Іриною Мацко. Жодних шансів нудьзі не залишили й учасники літературних посиденьок «Торбина сміху – людям на втіху», що відбулись за участі гумориста Віктора Насипаного. Діти не лише слухали дотепні твори у виконанні автора, але й самі декламували гуморески під веселий сміх однолітків.
Увагу істинних книгоманів привернули книжкові виставки: «У світі казки чарівної», «Від книги до фільму», «Книжкові новинки шукають читача», а також дивовижна виставка-кросворд «Шукати треба серцем» (До 75-річчя від дня написання «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері). А щоб спілкування з «паперовим другом» було максимально комфортним для читача і мінімально «травматичним» для самої книги, то працівники сектору мистецтв організували для усіх бажаючих майстер-клас «В книжку на згадку зробимо закладку».
Чимало юних умільців зібрала й творча майстерня «Талановиті пальчики», де вже розпочалась підготовка до найбільшої християнської події року – свята Воскресіння Господнього. З допомогою бібліотекарів дітки виготовили оригінальні писаночки у вигляді мелелика-мандрівника.
Ось так, у колі щирих друзів, улюблених читачів та однодумців Тиждень дитячого читання непомітно добіг свого завершення. Сподіваємось, що яскравих емоцій та гарного настрою, якими «зарядились» наші відвідувачі під час найінтелектуальнішого семидення, вистачить на увесь рік.

Уляна Пилипчук – працівниця ТОБД

Як тернополянам визначити стадію розгляду заяви поданої до Європейського суду з прав людини

Тернопільських, франківських і чернівецьких наркоманів дурять в telegram