Міністр екології Остап Семерак зазнав дошкульної критики на круглому столі у Тернополі

Поділитися

17 травня у Тернополі відбувся круглий стіл на тему “Екологічні проблеми Тернопільської області та шляхи їх розв’язання”. Керувала процесом голова всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко. Звідки кошти на таке проведення – з бюджету чи знайшлися добродії – не повідомлялось. Відомо лише, що дану організацію створили ще за часів прем’єр-міністра Пустовойтенка. Як би там не було, але Тетяна Тимочко точно “задниці не лизала” теперішнім високопосадовцям, а міністру екології Остапу Семераку дісталося найбільше. Критика на його адресу лунала з вуст саме керівниці екологічної ліги. Вона називала його діяльність “аферою, яку не бачив світ” та “ставлеником бізнесу для остаточного знищення державного контролю в екологічній сфері”.

Правда, праворуч від пані Тимочко сидів Степан Вадзюк, керівник місцевого осередку екологічної ліги. Цей професор обслуговував владу регіоналів та створював разом з одіозним есдеком і регіоналам Василем Бабійчуком фейкову Громадську раду при облдержадміністрації. І так вміло це вони прокрутили, що навіть після Революції Гідності громадські активісти не могли толком розібратись що й до чого…

Як би та не було, на круглий стіл запросили експертів з усієї Тернопільщини. Правда, слухати чиновників екологічного напрямку було вкрай соромно, бо вони розповідали про свою активну роботу, а насправді ж усі знають який катастрофічний стан в області.

Значно цікавіше було почути науковців, незалежних експертів як Галина Проців, Василь Грубінко, Петро Царик. Проте, вона отримала слово аж наприкінці засідання. А голова обласної ради Віктор Овчарук дременув із засідання у першу ж годину. Так само вчинив й так званий голова громадської ради при ОДА Валерій Федорейко, який обслуговує інтереси порошенківської влади.

Актуальний був виступ кандидата географічних наук Петра Царика, але йому вділили аж три хвилини на виступ, проте його лаконічна промова справила враження на столичну гостю, яка запропонувала науковцю оприлюднити статтю у їхньому столичному екологічному журналі.
















Діджей, який пропагує музику із 14-ти років, запалить Тернопіль укросаундом

У Тернополі змінено рух маршрутів тролейбусів на два дні через ремонт доріг