У Тернополі будівельний скандал на масиві “Дружба”

Поділитися


Сьогодні о 19 годині мешканці вулиць Орлика, 1 та 2, Драгоманова 1-3, Дружби 2, 4, 6 провели збори громади біля палацу культури “Березіль”.   Правда, зібрання проігнорував міський голова Сергій Надал. Директор “Березолю” також не з’явився, хоч його запрошували. Але ж він підданий мера. Прийшли лише депутати міської Андрій Шкула та Іван Зінь. Останній належить до надалівської “Свободи”.

Напевно, забудівник – приватне товариство “Еверест -Тер” (директор Погорелов Василь Васильович) обрав тактику затягування часу і відправив на “передову” представницю, яка мало що тямить в проекті. “Спеціаліст” була “озброєна” лише фотокарткою проекту будинку. На самому проекті палацу культури “Березіль” вже не має.

Мешканці прилеглих виступають проти будівництва будинку з паркінгом, оскільки переживають за свої будинки, які зведені ще в середині минулого століття. Тернополяни переживают, що “хрущовки” просто не витримають новобудови. Люди також дивуються, що новобудова матиме офіси для здачі в оренду, для репетицій колективів. Проте, у самому “Березолі” вже роками пустують приміщення і їх ніхто не бере в оренду.

Будівництво нібито буде вестися за інвестиційною угодою. Заключили її з міською радою. Згідно договору будівельник має відремонтувати за 5 мільйонів гривень підпірну стіну аби старі будівлі не “поїхали” в парк “Топільче”.

Підсумком зустрічі стало те, що знову людям призначили зустріч. Цього разу на 10 травня о 19 годині. Хоча тут і без юриста зрозуміло, що мешканцям треба добиватися рішення сесії Тернопільської міської ради про скасування інвестиційної угоди або внесення до неї змін, які б задовільнили усі сторони.

Самі ж мешканці налаштовані категорично проти будови. Обіцяють її спалити “коктейлями молотова”. Як воно буде – покаже час.

Наразі зрозуміло, що керівництво міста в особі Сергія Надала взялося за освоєння земель масиву “Дружба”.





Як захистити своє право власності на нерухоме майно?

У Тернополі знайшли стільки мишей, що зробили ковбасу на 540 метрів?