У Тернополі відбудеться II шаховий турнір пам’яті заслуженого журналіста України Миколи Ротмана

Поділитися

Організатором спортивного заходу є комунальне підприємство Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр», спільно з ТОО НСЖУ, управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації за підтримки редакції газети «Свобода».
Микола Ротман чотирнадцять років очолював обласну організацію Національної спілки журналістів України, а перед тим тривалий час був головним редактором обласної газети «Свобода», заступник відповідального секретаря газети “ Вільне життя”, засновник і головний редактор газети “Четверта влада” . У березні 2016 року він відійшов у засвіти. Микола Якович дуже любив грати в шахи, і для розвитку розумового потенціалу, шахи так само важливі, як і заняття спортом – цитую його слова, гра в шахи розвиває логічне мислення, яке допоможе приймати власне рішення не впадаючи в паніку. А журналісту, щоб навчитися гарно писати потрібно багато читати і думати.
Тому вирішено проводити щороку відкритий турнір із шахів за перехідний кубок для вшанування його пам’яті, – зазначив директор центру Володимир Демчишин. До участі у змаганнях запрошується родина, відомі чиновники та депутати місцевих рад,друзі, знайомі журналіста та редактора, а також його колеги із газети “Свобода”, обласної організації Спілки журналістів, колеги-журналісти, та всі пересічні любителі цієї інтелектуальної гри, яку дуже любив Микола Ротман. У попередній рік перехідний кубок дістався Віталію Козяку. Призовий фонд за перше місце 1000грн, за друге місце 500грн і за третє місце 200грн, а також два заохочувальні призи газетного друкованого видання “Свобода” по передплаті.
Турнір відбудеться 9 червня. Цьогоріч змагання пройдуть у приміщенні шахово-шашкового клубу «Авангард» (Тернопіль, вул. І.Франка, 16). Початок о 10 годині.
Але для участі потрібно попередньо подати заявку. Звертатися до Володимира Демчишина за тел. 097-223-50-50 або на електронну cкриньку – info_turcentr@ukr.net

На Тернопільщині скеровано до суду провадження щодо організаторів грального бізнесу у 9 закладах

Я був там