Холодний душ для тернополян від влади міста

Поділитися

7 серпня 2017 року ряд комунальних котелень Тернополя припинили подачу теплої води до осель тернополян, мотивуючи це тим, що у комунального підприємства «Тернопільміськтеплокомуненерго» утворився величезний борг за газ у сумі близько 38 млн. грн. і поки хоч половина його не буде погашена – тернополянам буде доступний виключно холодний душ. Проте, більшість мешканців міста справно сплачує за тепло і незрозуміло, чому вони за свої ж гроші повинні страждати через недолугу міську владу, нездатну забезпечити їм надання необхідних послуг.

Насправді, причина такого раптового відключення теплої води в місті, на нашу думку, полягає у лобіюванні власних бізнес-інтересів наших можновладців. Так, у 2016 році представники міської влади вирішили організувати в місті надзвичайно прибуткову бізнес-схему, згідно якої у місті з’явиться 7 котелень на торфі. Планується, що ці котельні замістять до 10% газу при опаленні в місті, а економія від використання торфу складе аж 12%, сума у Вашій платіжці може зменшитись максимум на 1,2%. Бариші ж причетних до схеми стануть вимірюватись мільйонами гривень!

Для прикладу, отримавши платіжку на 2000 грн., за допомогою котелень на торфі можна буде зекономити максимум 24 грн., але на додачу до такої «економії» тернополяни можуть отримати «букет» захворювань, спричинених значним погіршенням екології у місті.

Зрозумівши, яку небезпеку можуть принести такі «інновації» місцевих чиновників, тернополяни виступили проти їх планів. Розпочато підготовку до проведення громадських слухань, щоб висловити своє незадоволення роботою місцевої влади та їх планами щодо котелень на торфі. Громадські слухання мають відбутися на початку вересня, після закінчення усіх передбачених законодавством процедур. Намагання влади і причетних ділків переконати людей у користі спалювання торфу, що здійснювалися за допомогою круглих столів, виступів на телебаченні і «джинсою» у друкованих ЗМІ та Інтернеті – виявилися недієвими, адже «на кону» – наше життя та здоров’я наших дітей!

Розуміючи, що до громадських слухань залишається усе менше часу, влада міста пішла у наступ на громаду, тероризуючи її холодною водою з кранів. Зі сторінок підконтрольних владі ЗМІ лунають звинувачення на адресу громадських активістів, які протидіють їхнім бізнес-схемам на торфі, мовляв, будуть котельні на торфі – буде і тепла вода. Ну що ж, цинізму їм не займати.

Досить робити з нас дурнів! Ми розуміємо, що заміщення до 10% газу торфом не вирішить проблему теплопостачання у місті, а повні кишені чиновників відіб’ються на здоров’ї мешканців усього Тернополя!

Отже, приймаючи холодний душ тернополянам варто пам’ятати, що винні у цьому виключно чиновники, які не хочуть займатися господарськими питаннями в місті, а хочуть власного збагачення за рахунок здоров’я тернополян. Керівництво міста розписалося у власному безсиллі забезпечити тернополянам належні комунальні послуги, тобто ці люди просто не справляються зі своєю роботою. А що роблять з тими, хто не виконує роботу? Правильно, дають копня під зад і звільняють! І зробити це ми можемо з вами на найближчих місцевих виборах.

ДемАльянс Тернопіль

Як буде “гудіти” Тернопіль на День Незалежності та День міста

Не стало географа Ігоря Дітчука