СБУ взяло Надала за яйця

Поділитися


17 серпня у Тернополі правоохоронці взялися розслідувати узаконену схему збагачення високопосадовців Тернопільської міської ради. Як відомо, бюджет Тернополя лише у 2017 році становить 2 мільярди 100 мільйонів гривень. Як відомо, генеральні діячі в мерії не крадуть, а освоюють фінансові потоки, під час ремонтів доріг, приміщень, укладання бруківки і т.п. Минулого четверга працівники СБУ області займались вилученням документації, яка стосувалась фінансової звітності 2015-2017 років. Слідчі вилучили не тільки липову інформацію, але й “чорну бухгалтерію” – записи щоденників, блокноти і т.п. З достовірних джерел “про все” стало відомо, що досудовим розслідуванням встановлено, що у мерії вже діє шахрайська схема під прикриттям керівництва міськради. За даним фактом ще з 16 лютого ведеться кримінальне провадження. Правоохоронці вже на цьому етапі слідства встановили, що представники ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” завищували до 30% відомості про закуплені матеріали.

За 2015-2017 роки цим товариством освоєно понад 100 мільйонів гривень бюджетних коштів Тернопільської міської ради. Орієнтовна сума збитків становить 20 мільйонів гривень.

Для прикладу, дана фірма проводила ремонт входу в парк імені Тараса Шевченка в районі пам’ятника Степану Бандері. На ці потреби з бюджету використали 7 мільйонів 930 тисяч гривень. Згідно проекту, там проводилось укладання щебню фракцій на 2 мільйони гривень. Теоретично щебінь мав коштувати 750-800 гривень за метр кубічний, а насправді закуплявся за 150-250 гривень за куб значно гіршої якості. За підрахунком правоохоронців вкрали 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Зрозуміло, що Сергій Надал особисто відповідати не буде за такі фінансові авантюри. Проте, обрізані фінансові потоки суттєво вплинуть на колишнього податківця, який прикривається патріотизмом…

До речі, власником цієї фірми, згідно реєстрів, є нібито Василь Мазурик, який займається також виробництвом бруківки, яку активно стелять по всьому місту (“Брук-ТОН”). Пан Мазурик є довіреною особою керівника мерії. На останніх виборах до мерії він був включений у пронадалівську “Солідарність правих сил”.

Пора правоохоронцям звернути увагу на головного корупціонера в Зборівському районі?

Тернопільська інтернет-газета “Про все” йде у відпустку до 1 вересня