Більше 2000 гривень втратила мешканка Тернопільщини

Поділитися

Дзвінок з незнайомого номера телефону вартував жительці Зборівського району втрату власних заощаджень.

До місцевого відділення поліції надійшло повідомлення від мешканки села Чистопади. Жінка розповіла, що стала жертвою шахраїв.

За словами потерпілої, до неї зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником фінансової установи. Чоловік запевнив краяну, що відбувся збій системи.

Шахрай ввійшовши в довіру жінки, дізнався персональні дані, які необхідні були аферистові для здійснення трансакції. Мешканка Тернопілля зрозуміла, що її ошукали, коли з рахунку зняли 2250 гривень. За допомогою одразу звернулась до правоохоронців.

За фактом шахрайства відрито кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до жителів тернопільського краю, ніколи ні за яких обставин не вірити людям, які телефонують вам на засоби зв’язку.

Схеми аферистів відпрацьовані. Найпопулярніше, коли телефонують на мобільний телефон та представляються працівником банку. Розповідають, що банківська картка власника заблокована, оскільки хтось намагався зняти з неї кошти. Щоб розблокувати, необхідно уточнити деякі дані, зокрема пін-код і дівоче прізвище матері. Якщо людина надає ці дані, шахраї отримують доступ до рахунку і знімають всі кошти потерпілого.

Поліцейські наголошують ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особистої інформації незнайомцям, які представляються працівниками банку. Представники фінустанов не телефонують та не запитують пін-коди, паролі та інші секретні дані.

Якщо ж такий дзвінок пролунав зверніться в найближче відділення банку та дізнайтесь там всю інформацію.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян бути обережними та уважними, не робити ніяких поспішних рішень. Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію “102”, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Представники ОПОРИ розповіли про перебіг виборчої кампанії в ОТГ Тернопільщини

Бабусю обікрав онук