Мільйон гривень в одні руки

Поділитися

У соціальній групі “Збаражчина інфо” розповіли цікаву історію:”Ми звернули увагу збаражчан на витрати МКП “Добробут”,в сумі майже 130 тис грн, на озеленення міста. В коментарях до публікації, юрист підприємства Ангеліна Стецько зазначила, що даний підприємець має величезний досвід з озеленення, тому і договір з ним було підписано без проведення конкурсного відбору.
Ми пошукали в реєстрах і знайшли такого підприємця з яким МКП “Добробут” 30 травня 2017 року уклало договір про озеленення на 128 750 грн – Шикула Роман Богданович. Дата реєстрації підприємця – 13.12.2016 року. Тобто досвіду в нього менше як півроку!
також з даним підприємцем було укладено договори на виконання наступних робіт:
– Капітальний ремон – заміна покриття тротуару фігурними елементами мощення вул. В. Чорновола в м. Збараж Тернопільської області (ділянка від заїзду на територію школи № 2 ім. І. Франка до примикання вул. шосе Максимівське) – 750 000 грн;
– Зняття сухостійних та аварійних дерев, сухостійної обрізки та омолодження дерев на території міста Збараж Тернопільської області – 110 000 грн.
Тобто, без проведення конкурсу даному підприємцю, з досвідом роботи декілька місяців, було віддано наших з вами майже 1 млн грн.
Так, юрист підприємства права, коли каже, що закон дозволяє на такі суми (при виконанні робіт) не проводити процедури торгів.
Але чи дозволяє таке робити совість і здоровий глузд? Та чи й коштують такі послуги таких грошей? Як гадаєте?
P. S. За даним посиланням можна подивитись на договори, що укладені МКП “Добробут” з даним підприємцем та іншими юридичними особами. До честі керівника підприємства, варто зазначити, що багато договорів було підписано все таки після здійснення відкритої процедури торгів.

Анастасія Приходько заспівала із військовим парамедиком Дар’єю Зубенко

Перший сніг та ожеледь стали причиною ДТП в Тернопільському районі