У тернопільському кінотеатрі “Сінема Сіті” можна переглянути українсько-словацький фільм “Межа”

Поділитися


У єдиному постійно діючому кінотеатрі “Сінема Сіті” тернополяни та гості міста можуть переглянути українсько-словацький кінофільм “Межа” режисера Петера Беб’яка про контрабанду на кордоні між Україною та Словаччиною.

Світова прем’єра стрічки відбулася 3 липня 2017 році на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула приз за найкращу режисерську роботу. У широкий український прокат стрічка вийшла 16 листопада 2017 року.

Якщо говорити коротко про сюжет стрічки, то йдеться про події 10-ти річної давності – літо 2007 року. Вже за кілька місяців Словаччина вступить до Шенгену, тож триває робота над посиленням українсько-словацького кордону. Адам Крайняк — батько сімейства, і за сумісництвом голова злочинного угрупування, що займається контрабандою цигарок на прикордонній території між Україною та Словаччиною. Невдала спроба перевезти чергову цигаркову контрабанду спричиняє цілу низку неочікуваних наслідків, що змусять Адама засумніватися у тому які саме межі він готовий перетнути, аби все виправити…

У Тернополі відбувся допрем’єрний показ фільму.

У Тернополі лемки будуть пікетувати підлабузника головного лемка Тернопільщини

Партія “Свобода” зганьбилась у Тернополі