Хочете неймовірний різдвяний вечір? Приходьте 9 січня до театру на концерт Оксани Мухи

Поділитися


9 січня у тернопільському театрі відбудеться різдвяний вечір по-львівськи від Оксани Мухи.
З цього приводу журналіст інтернет-газети “Про все” поспілкувався зі співачкою, яка сьогодні завітала до файного міста. Відразу хочемо зазначити, що пані Оксана вразила неймовірною енергетикою та ерудицією. Після інтерв’ю захотілось відразу потрапити на її концерт…

Щодо нашої розмови зі співачкою, то ми торкнулись різноманітних питань: звідки вона родом, який у неї репертуар, про особисте життя, захоплення і всілякі дрібнички, які її надихають.

До речі, Оксана Муха вперше виступатиме у Тернополі.

Довідка Вікіпедії

Оксана Володимирівна Муха ( 16 червня 1981, Львів) — українська співачка і скрипалька, лауреат Гран-прі першого Міжнародного конкурсу українського романсу ім. Квітки Цісик.
Народилась у Львові, батько акордеоніст, має вищу музичну освіту, мати медик.

У 1996 році закінчила Львівську середню спеціальну музичну школу-інтернат імені Соломії Крушельницької по класу скрипки (викладач Т. Луцик). Поступила і у 2000 році закінчила Львівське державне музичне училище імені С. Людкевича (клас скрипки, викладач О. Макарик), у 2005 році закінчила Львівську національну музичну академію імені Миколи Лисенка (клас скрипки, викладач О. Андрейко).

Паралельно з навчання у 2003—2004 роках працювала артисткою оркестру оперної студії при Львівській національній музичній академії імені Миколи Лисенка. З 2002 року як співачка-солістка співпрацює із львівськими вокально-інструментальними колективами. У 2004—2008 роках — артистка оркестру Львівського муніципального камерно-симфонічного оркестру «Леополіс».

У 2006 році починає співпрацю з Мистецьким об’єднанням «Дударик назавжди», разом з яким записує того ж року компакт-диск «Галичанка». Із хоровою капелою «Дударик» та симфонічним оркестром як солістка-співачка в червні 2007 року дебютувала на львівських сценах у проекті «Мамине серце», виконуючи колискові пісні. Разом із капелою «Дударик» бере участь у концертах та фестивалях, у тому числі міжнародних.

У 2010 році видала сольний альбом «Re: sheto», над яким працювала з 2006 по 2008 роки.

У квітні 2011 р. отримала Гран-прі I Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик (Львів).

У 2013 році Оксана Муха разом із Тарасом Чубаєм, «Піккардійською терцією», Павлом Табаковим та хоровою капелою Трембіта створюють музичний проект «Проект Івасюк», в рамках якого провели тур по Україні, що розпочався з 4 концертів у Львові та концерт в Києві.

9 квiтня 2013 року бере участь у проекті «Незабутня Квітка», присвяченому 60-літтю з дня народження Квітки Цісик, в якому разом із академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» виконала 8 пісень з репертуару Квітки. У 2014 році Оксана Муха видала альбом «Колядки та щедрівки» і презентувала його на сольному концерті «Різдво в Опері».

3 березня 2015 року бере участь у концерті «Проект-Івасюк. Перезавантаження.» У проекті взяли участь Піккардійська терція, Оксана Муха, Олександр Божик, Брія Блессінг, джаз-гурт ShokolaD, MANU. На концерті твори Володимира Івасюка зазвучали в електронній та джазовій обробці. Вперше були виконані невідомі інструментальні твори композитора, а також маловідома пісня «Відлітали журавлі»

Ініціювала і видала перший CD пластових пісень «При Ватрі» – до 100-ліття Пласту (2012 р.).

З успіхом виступає на провідних сценах України, Європи та Північної Америки.

В репертуарі українські народні пісні, академічна, неокласична та авторська музика.

Мета Оксани Мухи проста і велика водночас – щоб наша пісня звучала і співалась у кожному українському домі.





Титанік цивілізації

У центр медичної корупції Тернопільщини завітала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун