На Зборівщині злодій вкрав 400 метрів придорожнього тросу

Поділитися

Дорожники Тернопільщини часто стикаються і з нищенням, і навіть з крадіжками конструкцій. Шукаючи легку наживу, громадяни здають дорожні знаки та металеві бар’єрні огорожі на металобрухт.
Днями поцупили металеве тросове огородження на трасі Р-39 Броди-Тернопіль. Працівники підприємства «Авакс-Проф», котре відповідає за зимове утримання дороги, якраз посипали її. Біля села Підберізці Зборівського району шляховики помітили особу, котра вантажила порізане тросове огородження у автомобіль. Дорожники одразу викликали поліцію.
Зловмисника, який намагався втекти, затримали у Львівській області.
Вандали порізали на шматки майже 400 метрів тросового огородження. Повторному встановленню воно вже не підлягає. Суму завданих Службі автомобільних доріг у Тернопільській області збитків наразі встановлює експертиза. За попередніми підрахунками, вона становитиме щонайменше 800 000 грн.
Втім, завдані державі збитки не порівняти із цінністю життя водія та пасажира, які можуть обірватися через те, що хулігани поцупили чи обірвали бар’єр. Так, зловмисники створили на дорозі Броди-Тернопіль біля села Підберізці потенційно аварійну ситуацію. Вкрадене огородження відділяло автошлях від урвища внизу.

Встановлення групи інвалідності учасникам російсько-української війни пропонують зробити безстроковим

В Україні запровадять виплати компенсації за оренду житла військовослужбовцями