У Теклівці двоє чоловіків катались “Фордом” на ставі: врятуватись вдалось лише одному

Поділитися
ФОТО З МІСЦЯ ТРАГЕДІЇ

Сьогодні вночі,  о першій годині, двоє місцевих чоловіків із села Теклівка Гусятинського району катались на іномарці Ford Escort. Виїхали на став. Лід не витримав ваги автомобіля і проламався. Врятуватись вдалось лише одному- молодшому 31-річному Івану Ланику. Він є племінником водія іномарки – 48-річного Івана Чайківського.

Про загиблого люди в селі відгукуються дуже тепло. Кажуть, був майстром-бляхарем. Мав “золоті руки”. З ним і працював племінник. Загиблий збудував гарну капличку біля місцевої церкви. Нещодавно він оселився в рідному селі, купив собі хату, навіть встиг зробити ремонт в одній із кімнат, вставив вікна-склопакети. У Теклівці живуть старенькі батьки покійного -79-річна мама та 75-річний батько. Вони виховали четверо дітей. Правда, старшої дитини не стало раніше. Тепер ось до кращого світу пішов Іван. За кордоном на заробітках у Польщі та Москві перебувають рідні сестри покійного.

Іван був добрим чоловіком. Слухав завжди односельчан. В особистому житті шукав двічі щастя. Мав двох доньок. Зятя. Раніше жив у Копичинцях, а тепер хотів дбати про своїх батьків.

Не судилося…

Чому вони виїхали того вечора на лід – це загадка для односельчан. Теклівчани розповідають, що в них не практикують такої забави навіть молодики. Всі люблять лише рибалити на великому ставку, який має 50 гектарів. Там панує порядок, оскільки водойма в оренді і має доброго господаря.

Оскільки став є протічним – він не дуже сильно замерзає. Морозів сильних цього року не було. Навіть вийти на лід – якось лячно… Товщина льоду зараз лише 6 сантиметрів.

Чоловіки виїхали на лід з дамби і відразу ж провалились. Молодший встиг вискочити через задні дверцята іномарки…

Рятувальники управління державної служби надзвичайних ситуацій вранці готувались на виїзд. До них інформація про трагедію надійшла о 2 годині 45 хвилин. Готували техніку, перевіряли спорядження, оскільки дорога далека. Правда, чому оперативно не виїхала інша структура – тернопільська водолазно-рятувальна служба під керівництвом Василя Козака – дивує. Адже їм з бюджету торік виділили 1 мільйон 700 тисяч гривень. Цього року – 1 мільйон 600 тисяч, хоч чиновники запевняли, що не будуть оплачувати функції дублюючої структури, яка навіть не має сертифікованого обладнання для водолазів… Відповідь очевидна фахівцям – ця служба є лише на папері. А всі працівники рахуються тільки на “для галочки”. “Водолазам” йде стаж, а зарплату вони не беруть, бо перебувають на заробітках. Куди зникають кошти – не складно здогадатися, адже виділяє їх облдержадміністрація, а затверджують на сесії облрада. Про це інтернет-газета “Про все” оприлюднить  згодом цікаву інформацію.

Після оприлюднення даного матеріалу до редакції зателефонував керівник Василь Козак. Він намагався спростувати дану інформацію. Мовляв, держава не фінансує належним чином їхню службу. Його підлеглі готові до роботи навіть за мізерного фінансування.

Ми погодились провести найближчим часом інтерв’ю з паном Козаком, щоб надати можливість йому висловити свою позицію та їхньої служби.

Але наразі цим біді не зарадиш.

Інтернет-газета “Про все”  висловлює щирі співчуття родині, друзям та колегам покійного.

Вбивство заради Чемпіонату світу з футболу

Новий історичний антирекорд гривні стосовно євро встановили сьогодні