В Ірландії триває триденна жалоба за солісткою гурту The Cranberries

Поділитися

В Ірландії триває триденна жалоба, і вшанувати память солістки гурту The Cranberries уже прийшли тисячі людей.
Труну з тілом співачки Долорес О’Ріордан, котра раптово пішла з життя 15-го січня, виставлено для прощання в церкві Святого Джозефа в її рідному місті Лімерик.
Як пишуть The Irish Times, труна стоятиме в церкві до поховання, яке відбудеться 23-го січня.

Шанувальники відстоюють довжелезну чергу, щоби попрощатися з солісткою The Cranberries. Церкву прикрасили білими трояндами, фотографіями з виступів О’Ріордан та її зустрічей із Папою Римським. Нагадаємо, досі офіційно не встановлено причину смерті О’Ріордан, якій було лише 46 років.



Довідка Вікіпедії
The Cranberries (читається: «Кренберіз» — Журавлина) — ірландська рок-група, утворена в 1989 році і добилася світової популярності в 1990-х. Яскравий і сильний вокал Долорес О’Ріордан, мелодійний рок з легкими національними впливами, «відкритий» гітарний драйв, прониклива лірика (пісні про кохання нещасливе і щасливе, пісні на серйозні теми, такі як міжнаціональні конфлікти, наркотики, екологічні проблеми, спокушання малолітніх, жадібність, жорстокість людей, заздрість, брехню, сім’я, смерть). За словами одного з музичних оглядачів, The Cranberries — це унікальне поєднання агонізуючих пісень про кохання, грізних викривань і прекрасних мелодій.

The Cranberries (укр. Журавлина) — ірландський рок-гурт, заснований у 1990 році. Цей ірландський гурт, що за успішністю поступається лише гурту U2, протягом десятиліть підкоряв усі континенти. Пісня «Zombie» була визнана найкращою піснею року та отримала відзнаку MTV Awards у 1996 р. Вокалістка гурту Долорес О’Ріордан писала слова та музику майже до всіх пісень. Особливістю гурту є те, що вокалістка співає йодлем. Багато пісень написано на суспільно-політичні теми, зокрема, війни у Північній Ірландії, Боснії, Росії, проблеми навколишнього середовища і Чорнобиля (пісня «Time Is Ticking Out» («Час спливає»), 2001), але є й чимало романтичних балад. Загалом уся творчість є дуже різноманітною та поєднує в собі різні музичні жанри. У 2003 р. учасники оголосили про перерву в їх роботі та розпочали працювати над окремими проектами. Проте у 2009 році Вокалістка гурту Долорес О’Ріордан оголосила про возз’єднання гурту та світовий тур, що розпочався у листопаді 2009 р. у Північній Америці, а у 2010 р. в Європі, на якому були виконані старі пісні гурту та пісні із сольних альбомів Долорес. 27 лютого 2012 р. вийшов новий альбом гурту за понад 10 річну перерву під назвою “Roses”. У лютому 2016 року було оголошено про повернення гурту після 3-річної перерви на сцену

 

Надал взявся за перевізників: хоче навести порядок чи прилаштувати своїх?

Екстремальні розваги призвели до трагедії на Гусятинщині