Мешканці Кутківець і Пронятина “спалили кантору” нардепа Заставного

Поділитися


Про атаку на Тернопільський економічний університет з боку команди нардепа Романа Заставного інтернет-газета “Про все” писала нещодавно.

Бажаючи поспілкуватись з керівництвом університету, ми стали свідками мимоволі чергової атаки на економічний університет, яку організували нардепи Роман Заставний і Тарас Юрик. Про це самі щиро розповіли мешканці прилеглих до Тернополя сіл – Кутківець і Пронятина. Це можна почути у записі прямої трансляції.

Про їхню земельну проблему ми повідомляли ще в час, коли у липні 2017 року на Тернопільщину приїжджав закладати китайський термос під водну арену прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Керівник уряду тоді навіть поспілкувався з людьми, яких охорона не хотіла пропускати, і обіцяв допомогти.

Селяни, які роками не можуть добитися правди, у відчаї. Більше половини пайовиків вже повмирали. Люди вже не вимагають своїх 2 гектари на пай. Хочуть хоча б десяток соток. Проте, їх скоріше використовують політики, ніж реально допомагають.

Ректор економічного університету Андрій Крисоватий продемонстрував людям, що лист про відмову від частини землі на користь селян відправили в міністерство. Але селянам “пудрить мізки” нардеп Заставний з командою, які розповідають, що листа в міністерстві освіти не знайшли. Міністерством освіти керує однопартійка Романа Йосиповича Лілія Гриневич, яка йшла 9-м номером у списку “Народного фронту” Яценюка, а Роман – 31. Проте, репутація у міністра не може йти у жодне порівняння із Заставним і його командою “порошенківських реформаторів” на Тернопільщині. Ймовірно, “крутять” десь на середній ланці міністерства.

25 квітня в економічному університету вибори ректора. І хоч діючий ректор Андрій Крисоватий далеко не святий, колектив підтримав його. А ось  баламутять людей з прилеглих сіл та науковців вузу якраз “фахівці з курятника”, щоб спробувати захопити владу і “освоїти” півтори тисячі гектарів.

Після спілкування з мешканцями Кутківець і Пронятина, ректором економічного університету Крисоватим, журналіст інтернет-газети “Про все” зателефонував народному депутату Роману Заставному за коментарем. Народний обранець відмовився у категоричній формі спілкуватися, бо вважає, що на нього було написано пасквіль.

Насправді, ми просто вивели із тіні схеми, про які  говорять з обуренням політики, громадські діячі, чиновники, підприємці. Думаючі тернополяни не хочуть, щоб файне місто захопив “феодал”.

Позиція нардепа свідчить про те, що народний обранець, як і його колеги, вже відвикли спілкуватися з незалежною пресою, роками не проводять прес-конференцій, дають інтерв’ю лише своїм  ручним телеканалам та сайтам.

2000 доларів видурили у наївної тернополянки

Panchyshyn створив групу і презентував новий сингл “Ти і я”