Олімпіада-2018 стартує 9 лютого

Поділитися

Двадцять треті зимові Олімпійські ігри, які відбудуться з 9 по 25 лютого 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея) стартують офіційним відкриття о 13 годині за київським часом ( у Кореї буде 20 година). Пряму трансляцію буде вести канал UA: Перший. Початок трансляції – о 12:50. честь нести прапор України на церемонії відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор довірено олімпійській чемпіонці і капітану жіночої збірної з біатлону Олені Підгрушній.

Американське новинне агентство Аssociated Press (AP) спрогнозувало три медалі для збірної України на Олімпіаді-2018 в Пхенчхані.

На думку агентства, «срібло» збірна України виграє у біатлонній естафеті. Ще дві «бронзи» завоюють фрістайліст Олександр Абраменко та біатлоністка Анастасія Меркушина у спринті.

Українці будуть змагатися з кращими атлетами планети у 9 з 15 видів спорту, а збірна складатиметься з 33 спортсменів.

До речі, на відкритті Олімпади нести ще один національний прапор – Білорусі – теж буде українка. Чемпіонка Олімпіади-2014 в Сочі фрістайлістка Алла Цупер буде прапороносцем команди Білорусі на відкритті Олімпійських ігор в Пхенчхані, повідомляється в середу на сайті Національного олімпійського комітету Білорусі. «На загальних зборах білоруських олімпійців в Пхенчхані прапороносцем була обрана фрістайлістка, олімпійська чемпіонка 2014 Алла Цупер», – йдеться в повідомленні. Цікаво, що Алла Цупер народилася в Рівному і переїхала до Білорусі в 1998 році. Тоді їй сказали, що майбутнього у фрістайлу в жіночій акробатиці в нашій країні немає. А в Білорусі таке майбутнє було. За словами шефа місії білоруської команди на зимовій Олімпіаді-2018 Олександра Бараулі, які наводяться в повідомленні, «кандидатура цієї спортсменки найкраща».

«Десятого лютого почнуться змагання з біатлону, лижних гонок, шорт-треку і ковзанярського спорту. Ми виходили з того, щоб не порушити графік підготовки спортсменів до найважливіших стартів чотириріччя. До того ж прапороносцем повинен бути досвідчений, іменитий і впізнаваний атлет. У Алли Цупер все це є… спортсменка збирається поборотися за медаль і на Іграх в Пхенчхані. Тому вирішено було довірити цю місію Аллі Цупер», – сказав він, повідомляє «Вголос»

***

Британським спортсменам рекомендовано пропустити церемонію відкриття зимових Олімпійських ігор 2018 року через сильні морози в Пхенчхані. Про це повідомляє Daily Mail.За інформацією видання, керівництво збірної Великобританії вважало, що холодна погода згубно позначиться на здоров’ї спортсменів. Захід рекомендовано пропустити як мінімум тим атлетам, які мають виходити на старт змагань менш ніж через 48 годин після церемонії відкриття.Очікується, що це найхолодніші ігри після Ліллегаммера в 1994 році, коли температура вночі знижується до -21 градусів за Цельсієм.

Організатори Олімпіади відзначили, що частина глядачів здала квитки на відкриття після повідомлення про температуру повітря. На репетиції заходу частина глядачів пішла, ледь дочекавшись середини.

 

Хто буде їсти продукцію тернопільського м’ясокомбінату після побаченого жахіття?

У файному місті відбудеться виставка виробів тернопільського фарфорового заводу