У справі Олексія Станька суддя взяв самовідвід

Поділитися

Про це повідомляє у соцмережі його колега по громадській організації “Ідея нації” Остап Стахів. Напередодні, у готелі “Тернопіль” він, дружина затриманого – Наталія Станько та журналіст газети «Збудовано в Тернополі» Андрій Баула провели спільну прес-конференцію. У ході спілкування можна було дізнатися їхню версію невинуватості  Олексія Станька.

У офіційному прес-релізі ГО “Ідея нації” йдеться наступне:”На прес-конференції Остапом Стахівим було надано безальтернативні докази, а саме: відео за 31 січня зі сторінки Олексія Станька з мережі facebook, де Олексій на засіданні постійної депутатської комісії Тернопільської міської ради вимагав скасування договору про сервітут для підприємця Марчука С. А. на розміщення МАФу по вул. 15 квітня(ринок «Оріон»), а в цей час колишній працівник поліції брав 71 тис. грн. у підприємця. Проте Олексія вирішують тримати під вартою, а колишнього працівника поліції відпускають, що свідчить про явну постанову зі сторони правоохоронних органів. Олесій Станько постраждав за те, що вимагав у Тернопільської міської ради та у правоохоронних органів дотримання законності в м. Тернополі в сфері розміщення МАФів, протистояв незаконним забудовам та захищав зелені насадження.

Також до відома громадськості було доведено, що ділянка, яка призначалась для встановлення МАФу, було знищено від 12(!) дерев без жодного на це дозволу. На підтвердження своїх слів Остап Стахів оприлюднив акт обстеження цієї території обласної держекоінспекції, а під самим МАФом для якого залили бетонну плиту-фундамент під якими проходять комунікації міста, що є грубим порушенням закону про розміщення МАФів(Хоча там насправді встановлювали стаціонарну споруду, щоб пізніше незаконно приватизувати землю, яка належить всім тернополянам).

На вимогу надати відповідну документацію про зведення кіоску в рамках законодавства України, журналіст Андрій Баула зіштовхнувся з агресією та погрозами з боку підприємця та невідомих осіб сумнівної зовнішності та перешкоджанням його професійній діяльності та на місці події викликав патрульну поліцію. Пізніше Андрій подав офіційну заяву до прокуратури про перешкоджання його професійній діяльності як журналіста та погрози життю та здоров’ю, однак у відповідь отримав тотальну бездіяльність та байдужість. Цікаво, що всі звинувачення на адресу Олексія Станька базуються на ідентичній заяві Марчука С.А. та відеозаписі, який ніяким чином не доводить, що саме Олексій вимагав у нього гроші. В першому випадку винуватці залишились непокараним, в другому – людину взяли під варту. Варто зазначити і те, що власник кіоску у конфліктних ситуаціях вдавався до допомоги з боку невідомих осіб, а активісти викликали поліцію у цій справі аж 12 разів.

Наталія Станько надала журналістам ряд документів, запитів, звернень до міської ради, які зареєстрував її чоловік стосовно МАФу на вулиці 15 квітня, літньої тераси піцерії «Сицилія», що зайняла весь тротуар і пішоходи були змушені пересуватися проїзною частиною вулиці, та інших скандальних об’єктів. Активістка оприлюднила також відеозапис із засідання земельної комісії 31 січня, в день затримання Олексія, де чітко видно, як чоловік вимагає від представників міської ради законних дій стосовно вищезазначених архітектурних форм”,- йдеться в офіційному повідомленні ГО “Ідея нації”.

20 лютого о 11:30 в Апеляційному суді Тернопільської області мав відбутися  судовий розгляд апеляція по запобіжному заходу для Олексія Станька, проте головуючий суддя взяв самовідвід…

Патрульні затримали чоловіка, який підняв руку на власну матір

Для кого Тернопіль “занадто зелений”?