Як реформа децентралізації вплинула на якість життя мешканців селища Пісочин?

Поділитися

Сьогодні розпочався прес-тур Харківщиною в рамках місцевого рамках проекту «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа», який організував місцевий прес-клуб. Минулого року журналісти з Тернополя мали змогу побачити україно-російський кордон, дізнатися, коли прийде весна за прогнозом харківського бабака Тимка II,побачити як плюси, так і мінуси прикордонної служби України, як “Сестри милосердя” допомагають воїнам АТО тощо. Цього року темою зустрічі журналістів є «Як місцеві перетворення відповідають потребам мешканців? Досвід Харківщини». Журналісти дізнаються про цікаві громадські та приватні ініціативи, що впливають на якість життя людей та громад.

Сьогодні журналісти вже побували у селищі Пісочин Харківського району. Це селище міського типу Харківського району Харківської області, передмістя Харкова на Полтавському шосе і Ново-Баварському проспекті.

Школа.
Будівництво в мікрорайоні “Мобіль” розпочалося наприкінці 2015 року. Це перша школа, яку звели “з нуля” в Харківській області за останні 12 років. Навчальний заклад розрахований на 640 місць, п’ять перших класів заповнені на 100%.

Серед першокласників – двоє дітей з особливими потребами. У будівлі є пандус та ліфт, які дозволяють дітям з обмеженими можливостями мати безперешкодний доступ до всіх приміщень. Школу побудовано за найсучаснішими технологіями. Вона енергоефективна. Окрім утеплення, тут працює унікальна система опалення та вентиляції. Кожен світильник у школі – світлодіодний. В приміщеннях встановлено відеокамери, сигнал з яких виведено на пульт охорони. Спостерігати, що відбувається в школі, керівництво закладу може з мобільного телефону.
Фізкультурно-оздоровчий комплекс
Не менш вражає уяву фізкультурно-оздоровчий комплекс, який відкрито 20 січня 2018. Його збудували за рік і два місяці.

Загальна площа складає 1402,8 кв.м., обладнаний системою вентиляції та кондиціонування. Тут працюватимуть секції футболу та міні-футболу, волейболу, бадмінтону, боксу, карате й самбо. Також проводитимуть тренування дві пісочинські дорослі футбольні команди й одна волейбольна. Крім того, всі охочі тримати себе у формі мають змогу займатися у тренажерній залі. Абонемент коштує 300 гривень на місяць.

Заняття для 640 учнів місцевої ДЮСШ та шкіл Пісочинської селищної ради – безкоштовні.

Побувають сьогодні журналісти у найбільшому Регіональному центрі надання адмінпослуг який зараз діє в Україні.
Проект «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа» здійснюється при підтримці “Українського медійного проекту” (У-Медіа), що реалізується міжнародною організацією Інтерньюз та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Вікторія Машлянка (фото, відео – автора)

Місцева школа. Просто неймовірна




Комплекс було відкрито 20 січня 2018 року. Це комунальний заклад. Витратили на побудову склали 23 млн гривень.

Для дітей до 16 років діючі секції безкоштовні

Жахливе прибирання вулиць Тернополя стало нормою за часів Сергія Надала

У винуватця ДТП патрульні зафіксували у 6 разів вищу норму алкоголю