Коли прийде весна: прогноз від харківського бабака Тимка II

Поділитися


Перебуваючи у Харкові в рамках прес-туру тернопільські журналісти стали свідками унікальної урочистої події – День бабака. На Тернопільщині влада розвішує банери на руїнах замків, розповідаючи про перспективи туризму та замовчуючи про жахливі дороги. На Слобожанщині у 2004 році керівник харківського прес-клубу Людмила Доля ініціювали проведення Дня бабака. Прогнозування погоди від найбільшої тваринки степу зробилося настільки популярним, що традиційно висвітлюється у всіх національних ЗМІ.

Відбувається це урочисте дійство у селищі Гайдари Зміївського району, в Національному природному парку “Гомільшанські ліси”, біостанції Харківського Національного університету імені Каразіна, що за 50 кілометрів від Харкова. Оскільки бабаками опікується доктор біологічних наук, професор Віктор Арсентійович Токарський, тому прогнози тут найточніші. Кажуть, харківський бабак Тимко II  ніколи не помиляється. Цього року він напророкував швидку і теплу весну – за 6 тижнів. А от щодо безвізу в Європу, то тваринка спочатку вибрала табличку, що це буде не скоро. З другої і третьої спроби Тимко таки обрав 2017 рік.

Історія

У 2004 році вперше відбувся прогноз погоди від бабака Тимка I . Він був вправним прогностиком погоди, але не щасливим в особистому житті. Женили його на бабачисі Аделаїді. Вона його не любила. А улюбленець українців “вмирав за нею”. За якийсь час Аделаїда втекла в степи. Тимко подався за нею. Але так її і не знайшов. Змордованого та схудлого його знайшли студенти в степу. Принесли назад до біостанції. Тут його вдруге женили на бабачисі Валентині. Проте, Тимко виявився однолюбом. І як його не спокушала нова дружина – дітей у них так і не було.

Тимко II почав прогнозувати у 2012 році, коли не стало його батька. У прогнозах погоди теж не помиляється, проте є надзвичайним патріотом. Він напрогнозував, що у фінал Євро-2012 вийдуть Україна та Польща ))

Цього року, якраз за два тижні до прогнозування погоди, його женили на бабачисі Ларисі. У них в розпалі медовий місяць. Тому тваринка так неохоче вилазила з нори ))

Здивувало

Керівник Змієвської районної адміністрації Віталій Кошеленко не знає державної мови. Якщо ж знає, то дивно, що не використовує у офіційних виступах. Ще більше здивували окремі місцеві журналісти, які змусили “хранителя бабака” Віктора Токарського перейти з української мови на російську.

Опікується Тимком II доктор біологічних наук, професор Віктор Арсентійович Токарський, тому прогнози тут найточніші в Україні. Не кожен бабак має консультанта – доктора наук ))
Біостанція



Від шуму, спалахів фотокамер бабак трішки рознервувався

Перший прогноз щодо безвізу у Європу був невтішний

Третій прогноз виявився остаточним – українці отримають бізвізовий статус у відвідинах країн Євросоюзу
Людмила Доля, керівник харківського прес-клубу

У Теребовлянському відділі поліції є корупція?

Харків і Тернопіль збудують містки громадської активності