Віктор Медведчук переміг у Тернопільській обласній раді

Поділитися


У заголовку цієї статті йдеться про одіозного кума кремлівського уйла.

А чому він переміг і який має стосунок до задрипаної Тернопільської облради – читайте далі.

Сьогоднішнє перше пленарне засідання 8 сесії Тернопільської облради мало не відбутися. Принаймні, за задумом “курятника Заставного”, який нині “гордо” іменується владою. Причина була проста – не дати прийняти радикальне звернення від імені облради, в якому йшлося про імпічмент Порошенку. Допускалось, що якщо ситуація буде виходити з-під контролю, “пропустити” максимально нейтральне, в якому максимум, що могло бути – відставка Авакова.

Проте, ні голова облради-*издознавець Віктор Овчарук, ні керуючий справами облради- регіонал Іван Бабійчук із завданням не впорались…

Прості учасники російсько-української війни, які з патріотичних міркувань прийшли до сесійної зали, щоб засудити жорстокий розгін під Верховною радою 3 березня і змусити проголосувати депутатів, навіть не уявляли, в яку гнилу політичну гру їх втягнули…

Але про все за порядком.

За пів години до початку пленарного засідання сесії Тернопільської облради педагоги школи мистецтв, учні та батьки розпочали акцію блокування дороги. Не порушуючи правил вуличного руху та чинного законодавства, більше сотні людей почали активно користуватись пішохідним переходом на вулиці Замкова. З плакатів можна було довідатись, що протестувальники не хочуть липову директорку Марію Гудиму, яка лобіює інтереси влади, а не захищає колектив та учнів, виступають проти так званої реорганізації. Люди хочуть бачити чіткий план, запропонований чиновника, обговорити його, проаналізувати, зважити всі плюси і мінуси, а тоді вже погоджуватись чи відмовлятись. Чиновники ж прагнуть все зробити “тяп-ляп” в авральному темпі. Що з того виходить – знає кожен українець…


Цікаво, що водії легківок підтримували протестувальників, сигналячі їм.

А ось пенсіонери та пасажири громадського транспорту – навпаки, обурювались, хоч бачили у протестній акції і дітей, і батьків.

До сесійної зали сьогодні пропускали людей через металодетектори. Певно, правоохоронці побоювались, що учасники російсько-української війни можуть пронести зброю і скористатись нею.

Насправді, якби військові знали, що у сесійні залі з 15 депутатів “Блоку Петра Порошенка” – 12 колишніх членів Партії регіонів – вони б з депутатами говорили по-іншому. Чого лишень варте постійне кнопкодавство у стінах облради!

Разом з тим, більшість простих волонтерів і воїнів так і не зрозуміли, що їхні радикальні настрої проти гнилої влади Порошенка-Гройсмана-Барни використали не менш гнилі “Самопоміч” і “Батьківщина”, які обслуговують інтереси кума кремлівського уйла – Віктора Медведчука.

Спочатку за трибуну пустили Ружену Волянську зачитати звернення. Її беззуба писанина була у фарватері порошенківців. Це був найслабший виступ. Але далі до трибуни почали виходити інші представники громадських організацій, воїни і волонтери, тому врешті було зачитано про імпічмент Порошенку та відставку Авакова з Луценком. А тоді у примітивній солдафонській манері Василь Конько почав вимагати проголосувати кожне звернення. Чи було це продумане рішення? Чи так спонтанно сталося… ?У будь-якому випадку це було відверто на руку Деревляному з “Батьківщиною” та його ситуативному союзнику – партії “Самопоміч”, а якщо дивитись в корінь проблеми – Віктору Медведчуку та Кремлю.

Депутати спочатку проголосували спочатку перше ніяке звернення Волянської. За нього навіть проголосували порошенківці. Не зорієнтувався лише Степан Барна, який не голосував. Це помітили атовці на табло і почали обурюватись. Напруга посилилась. Депутати перелякались, бо вже наступне звернення, навіть більш критичніше до влади, змусило Степана Барну утриматись. Воїни і волонтери хотіли, щоб усі депутати одноголосно підтримували їхні звернення. Емоції вдавалось ледве стримувати…

Врешті решт за кожне із звернень було віддано необхідну кількість голосів. Це вже потім, після перерви, помінявши промоклі памперси, депутати з партії Порошенка почали відкликати голоси. Але згідного чинного законодавства, це не можливо. Але хіба порошенківцям ганьбитися вперше? Голова облради Віктор Овчарук  дозволяє собі вимогу Майдану – кнопкодавство депутатів облради – вважати нікому не цікавим і просить журналістів привселюдно у прямому ефірі на сесії не знімати цей процес. Про що можна говорити далі…?

Скористались із присутності вояків і представники школи мистецтв. Один із батьків – пан Пакулець – не дозволив піти депутатам на перерву, поки не внесуть питання школи мистецтв у порядок денний. Скандальна ситуація затримала частину воїнів. Оглядаючись на чоловіків у камуфляжі, запроданці та інші хитрожопі пристосуванці, змушені були проголосувати ще й за це рішення.

Інше питання: що врешті вийде до столиці?

ЗВЕРНЕННЯ, ЯКЕ ЗАЧИТУВАЛА РУЖЕНА ВОЛЯНСЬКА


 

У Зарваниці відбудеться театралізована “Хресна дорога”

Служба безпеки України прийняла рішення про примусове повернення до Польщі студента тернопільського вишу