Карткові шахраї й далі полюють на гроші

Поділитися

Понад 5 тисяч гривень вартувало спілкування 26-річній тернополянці з мобільним аферистом. Зловмисник зумів переконати жертву перерахувати гроші з банківського рахунку на мобільний телефон.

Пройдисвіт зателефонував на мобільний жінки та представився працівником банку. Повідомив що строки дії картки слід поновити, а щоб зберегти увесь залишок та не вратити на комісії, гроші краще перевести на номер мобільного, який обсуговує банківських клієнтів. Мешканка обласного центру повірила у такі байки і навіть не спробувавши уточнити будь-яку інформацію, перевела власні гроші на невідомий номер. Як наслідок – втрата 5100 гривень та спілкування з поліцейськими.

Краяни, вкотре застерігаємо: банківські працівники не телефонують своїм клієнтам з подібними пропозиціями. Усі операції щодо поновлення чи видачі карток здійснюються тільки у відділеннях банку. Якщо вас просять уточнити дані по банківському рахунку, назвати код в отриманих смс чи допомогти перевести готівку – з вами спілкується шахрай. повідомляє відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Двох зловмисників, що в Тернополі вчинили розбійний напад на учасника бойових дій, чекає суд

У Тернополі спалили циганський табір