Тернопільська обласна рада справжній розплідник корупції

Поділитися

Услід за соратником Олександра Мороза і Станіслава Ніколаєнка екс-соціалістом, а нині – “бепепешником” Ігорем Леськівим, громадські активісти вислідили ще двох порушників антикорупційного законодавства серед депутатів обласної ради. Про це вони надіслали повідомлення до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Це провідники Тернопільських обласної та міської партійних організацій ВО “Свобода” Олег Сиротюк та Богдан Бутковський.

Національне агентство з питань

запобігання корупції

01103 м. Київ, бульвар Дружби народів.28

Про корупційне правопорушення

28 березня 2018 року на другому пленарному засіданні восьмої сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання прийнято рішення “Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік” (Проект № 973).

За цей проект проголосувало 39 депутатів, у тому числі депутат Бутковський Богдан Леонідович.

У пояснювальній записці до проекту № 973 щодо змін до обласного бюджету на 2018 рік (сторінка 7) вказано, що 1 000 000 гривень пропонується виділити Тернопільському обласному молодіжному методичному центру для придбання обладнання. Згодом цілі, на які виділяється 1 000 000 гривень, уточнено рішенням постійної комісії облради з питань бюджету від 28.03.2018 року № 242.

Депутат Бутковський Б.Л.. на день голосування за згадане рішення обласної ради і до тепер працює у Тернопільському обласному молодіжному методичному центрі (код ЄДРПОУ 37417991) на посаді директора (джерело: https://declarations.com.ua/declaration/nacp_cda81763-310b-4903-92fc-34934f653eb7).

Під час голосування Бутковський Б.Л. не заявив про конфлікт інтересів, чим порушив статтю 591 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, що тягне за собою відповідальність за корупційне правопорушення згідно Закону України “Про запобігання корупції”.

 

 Національне агентство  з питань 

                                                          запобігання  корупції

                                                          01103 м. Київ, бульвар Дружби народів.28

 

          Про корупційне правопорушення

 

            28 березня 2018 року  на другому пленарному засіданні восьмої сесії Тернопільської обласної ради шостого скликання  прийнято рішення Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік (Проект № 973).

           За цей проект проголосувало  39 депутатів, у  тому числі депутат Тернопільської обласної ради Сиротюк Олег Мирославович.

            У пояснювальній записці до проекту № 973 щодо змін до обласного бюджету на 2018 рік (сторінка 5) вказано, що  обласному центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів виділяється   на виготовлення проектно-кошторисної документації – 400 тис. гривень (капітальні видатки) та придбання обладнання – 1 000 тис. гривень (капітальні видатки).

           На день голосування за згадане рішення обласної ради і донині на посаді директора комунальної установи Тернопільської обласної ради “ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ – ІНВАЛІДІВ” (код ЄДРПОУ 39427137) працює Турецька Наталія  Іванівна, яка є дружиною Сиротюка Олега Мирославовича (джерела   https://declarations.com.ua/declaration/nacp_63d0d9c4-05f2-4cba-a7f7-cb210557626c,https://declarations.com.ua/declaration/nacp_570550a7-b712-4ad0-adb9-3cf743e740a                                 

           Під час голосування  Сиротюк О. М. не заявив про конфлікт інтересів, чим  порушив статтю 591  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, що тягне за собою відповідальність за корупційне правопорушення згідно  Закону  України “Про  запобігання  корупції”.

 

          Відома  українська приповідка    РИБА  ГНИЄ  З  ГОЛОВИ   найбільше підходить для нинішньої обласної ради. Віктор  Вікторович Овчарук, який у 2015 році обраний  її головою, свого часу  мав  проблеми  з законом. 

 У відкритих джерелах міститься  витяг з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення

Прізвище, ім’я, по батькові

Овчарук Віктор Вікторович

Статті кодексів

КК України  190 1 КК України

Кримінальний кодекс України  Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем

Місце роботи на час вчинення корупційного правопорушення

Головне управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА

Посада на час вчинення корупційного правопорушення

начальник головного управління – начальник управління медичної допомоги населенню

Дата судового рішення

11.06.2012

Номер судового рішення

Склад корупційного правопорушення

Заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство) та зловживання службовим становищем, тобто умисне з корисливих мотивів використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом інтересам держави.

Вид покарання (стягнення)

На підставі ст.70 КК України Овчаруку Віктору Вікторовичу шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначити остаточне покарання два роки шість місяців обмеження волі без призначення додаткового покарання у виді позбавлення права займати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських обов’язків у сфері медицини. Відповідно до статтей 1, 6, 12 Закону України “Про амністію в 2011 році” №3680-VI від 8 липня 2011 року Овчарука Віктора Вікторовича звільнити від відбування покарання призначеного вироком Тернопільського міськрайонного суду від 11 червня 2012 року.

Сфера державної політики

Особа, зазначена у пункті 1 частини першої статті 4 ЗУ “Про засади запобігання і протидії корупції”

Сфера діяльності

Державні службовці

Категорія посади

керівник управління обласної, Київської та Севастопольської міської державної адміністрації

 

          Але  ще  є  польська  приповідка – “Цо  вольно воєводзє,  то нє тобє, смродзє”.

          Цікаво, чи скористаються нею в НАЗК  при дослідженні справ О.Сиротюка і Б. Бутковського ?

 

           Пошук  наступних фігурантів корупційних справ серед депутатів обласної ради триває.

Агрофірма “Агрон” порушує нормативи при обробці полів хімікатами

Патрульні оштрафували водія, який припаркувався у центрі міста, а нардепа Заставного за стодолу на дорозі – ні