Тернопільська обласна рада вражає корупційними діями депутатів

Поділитися

РОЗПЛІДНИК КОРУПЦІЇ – 2

Пошук громадськими активістами наступних фігурантів корупційних справ серед депутатів обласної ради, здається, увінчався успіхом.
При аналізі результатів голосування 28 березня ц.р. за зміни до обласного бюджету на 2018 рік конфлікт інтересів спостерігається ще у двох депутатів з опозиційних до президентської влади сил, які зголосилися підтримувати на наступних виборах Анатолія Гриценка: Громадянської Позиції та громадського руху «НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ».

Так, директорка Тернопільського державного музичного училища Л. Римар без застережень проголосувала за призначені у її розпорядження двох з половиною мільйонів гривень (на придбання музичних інструментів та сценічних костюмів – 1000 тис. гривень, завершення ремонтних робіт в навчальних корпусах № 2 та 3 – 1500 тис. гривень), а головний доктор обласної лікарні реабілітації, що у Більче-Золотому, Л. Синоверський – за призначені у його розпорядження три з лишнім мільйони гривень (для реконструкції газового котла НИИСТУ-5 – 1 100 тис. гривень, облаштування чистки води для запуску в експлуатацію гарячого водопостачання – 970,579 тис. гривень, для виготовлення проектно-кошторисної документації та початку будівництва спального корпусу на 50 чоловік для учасників АТО із залом їдальні на 25 посадових місць та влаштування теплого переходу з реконструкцією існуючого корпусу – 1 099,239 тис. гривень (капітальні видатки) та забезпечення харчуванням військовослужбовців і учасників антитерористичних операцій – 200 тис. гривень).

Заслужений лікар України, кандидат медичних наук, магістр державного управління і депутат обласної ради від «Народного контролю» Любомир Синоверський

Цікаво, як відреагує на порушення законодавства згаданими особами голова обласної ради Віктор Овчарук. Адже у контрактах, які він укладав з ними, містяться положення про покарання за корупційні дії. Свого часу за корупційні діяння рішенням обласної ради з посади директора обласного музею в Монастириській було усунуто непоступливого лемка Михайла Тиханського.

До речі, Степан Барна за незаявлення про наявність конфлікту інтересів у діях одного з начальників управлінь ОДА обмежився винесенням тому аж догани. «Рука руку миє».

Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні”

Дністер цього року пересохне на дві третини

2 червня відбудеться футбольний турнір “Кубок преси 2018” пам’яті Володимира Кузика