Найдовша катальпова алея України засихає

Поділитися


Протягом двох років у Тернополі, за кошти платників податків, висаджують екзотичні дерева: катальпи, тюльпанові дерева, павловнії, червонолисті клени, сливи «Піссарді», каштани «Бріотті». Останні  мали замінити звичайні кінські каштани, проте витратили кошти з бюджету намарно. Донищують екзотичні деревця халтурники, які стелять бруківку на дамбі тернопільського ставу.

Днями автор цих рядків став свідком як поволі гинуть катальпи із так званої найдовшої алеї в Україні, яку особисто висаджував міський голова Сергій Надал. Новину про цей захід місяць крутили на місцевому телебаченні, сайти з “ескорт-послуг” свободівців розхвалювали геній тернопільського податківця у вишиванці.

НИНІ ВЖЕ УСІ ДЕРЕВЦЯ ВІДЖИЛИ, ПУСТИЛИ ПАГОНИ І ЗЕЛЕНІЮТЬ

Ще до встановлення рекорду у гідропарку «Топільче»  вже висадили 124 катальпи (70 катальп від центрального фонтану до дамби цього року та ще 54 – від ТЦ «Орнава» до центрального фонтану в 2016 році). Комерційне підприємство, яке робить бізнес на фіксації рекодів, зафіксувало тоді 169 катальп та довжину алеї майже 1500 метрів

Проте, з часом, десяток дерев зламали вандали, а ще з десяток – гине біля картингової траси.

Ми декілька разів звертались до комунальників, колишніх журналістів, які тепер піарять владу, проте деревця продовжують гинути навіть після невеличких дощів, бо, напевно, потребують додаткового підживлення у бідних грунтах, в які їх висадили.


Знайомий виявився злодієм та грабіжником

Патрульні затримали молодика з канабісом