У Тернополі затримали викрадача іномарок

Поділитися

Тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі двохсот тисяч гривень – такий запобіжний захід обрав суд мешканцю Львівської області. Чоловікові інкримінують статтю 289 частину 2 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом.

Підозрюваний у ніч з 26 на 27 червня у Тернополі викрав одразу дві іномарки – Toyota Highlander та Mazda6. Перше повідомлення про крадіжку автівки на лінію “102” надійшло о 2:42. Додзвонювач повідомив, що невідомий викрав його авто марки Toyotа, яке стояло припарковане у дворі будинку на вулиці Білецькій.

За шість годин зателефонував ще один житель обласного центру і заявив про угон транспорту з вулиці Тарнавського. Потерпілий каже, що його іномарку викрали десь в період з 00:30 до 6:00.
На пошуки автозлодія керівництво ГУНП області задіяло працівників карного розшуку, кримінальної поліції та слідчо-оперативну групу. У ході відпрацювання території міста та навколишніх сіл стало відомо, що зловмисник поїхав у бік Львівщини. Цю версію підтвердило і відео з камер спостережень. По області оголосили план “Перехват”.
Тойоту у момент втечі зафіксувала на Зборівщині система “Рубіж”. Виявили викрадене авто правоохоронці біля Перемишлян Львівської області. За деякий час вони встановили і особу зловмисника – це житель села Верчани Стрийського району. Його затримали в Мукачево. Після проведених санкціонованих обшуків працівники поліції встановили місце знаходження іншої іномарки – у селі Загірне Стрийського району.

Співпрацювати зі слідством чоловік відмовляється. За попередніми даними, проникав у автівки шляхом зламу або прокручування замків. Заводив іномарки зазделегідь підготовленими інструментами.

Як стало відомо, підозрюваний є фігурантом ще одного кримінального провадження і його справа перебуває у суді Стрия. Йому інкримінують статтю 286 частина 2 ККУ – Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть.

Відтепер чоловікові доведеться відповідати перед законом і за крадіжку автомобілів. Триває слідство, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області

Кожної суботи тернополян запрошують на пробіжку навколо ставу

Легка здобич для злодіїв мобільний телефон