Як львівські журналісти не дозволили тернопільським чиновникам себе ошукати

Поділитися


Як тільки громадські активісти, політики починають працювати в стінах Тернопільської облдержадміністрації, чомусь відразу перетворюються на … лайно. Історій, які це яскраво демонструють – безліч. Остання ганьба тернопільських бюрократів триває ось уже третій тиждень і прогриміла на всю Західну Україну. Проте, наші бюрократи вважають це “політичним замовленням, бо скоро вибори”.

10 липня тернопільські чиновники проводили всеукраїнський семінар спрямований на створення умов для забезпечення молоді житлом. Запросили на захід журналістів зі всієї Західної України.  Організатори обіцяли компенсувати вартість проїзду. Для цього бухгалтер Тернопільської облдержадміністрації зібрала реквізити, куди перераховувати кошти. Мовляв, кошти мають прийти до кінця тижня з міністерства. З того часу минуло більше трьох тижнів. Періодично журналісти намагались дотелефонуватись до чиновників управління молоді. Їх або годували “завтраками”, або не відповідали на дзвінки. Згодом почали відверто ігнорувати.

За три тижні кореспондентам толком нічого не могли пояснити чому їм не повертають кошти. Комусь може і не надто великі гроші 200-300 гривень, але були люди й з Ужгорода, віддалених від Тернополя регіонів, де суми витрат на дорогу у двічі-тричі більші.  Врешті кореспонденти з Львівщини оприлюднили новину про ганебний вчинок чиновників управління сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації. І вже за годину до редакції Буського інформаційного порталу зателефонували самі тернопільські бюрократи, почали спочатку обурюватись щодо замітки, а згодом зверхньо заявили, що кошти будуть наступного дня. Також нарешті телефонували до решти журналістів, які брали участь у семінарі. Що цікаво, в кореспондентів наново попросили реквізити, куди перерахувати кошти. Медіаспільнота, яка побувала на семінарі, дійшла висновку, що з ними не збирались розраховуватись, якби не публікація львівських колег. 

Тернопільські чиновники почали публічно випрадовуватись у Фейсбуці, мовляв. відбувалась реорганізація відділу в управління, їм почали підспівувати посіпаки, які годуються з їхнього корита.

Склалося враження, що тернопільські бюрократи не вміють планувати свою роботу. Запрошуючи на захід, не попереджають про організаційні особливості, які викличуть фінансові труднощі на якийсь час. Найприкріше, що чиновники Тернопільської облдержадміністрації не вміють чи не хочуть навіть вибачитись за свою недолугість.


Залишене майно в салоні автівок справжній “джек-пот” для крадіїв

Чому не я буду голосувати за Тараса Юрика