Залізничники отруїли риби на пів мільйона гривень на тернопільському озері

Поділитися

Наслідки від нафтопродуктів, які потрапили у Тернопільський став, проявились
Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області спільно з працівниками управління житлово – комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради з моменту потрапляння нафтопродуктів у Тернопільський став проводиться його постійний моніторинг.

Вже з’явились перші наслідки.

Спільним обстеженням, проведеним в першій половині дня 26.07.2018 р., виявлено загиблими 424 шт. водних живих ресурсів, в т.ч.161 шт. коропа і 263 шт. карася.

Збитки, завдані навколишньому природному середовищу становлять 519 тисяч 149 гривень.

Стосовно ймовірного забруднювача ВП «Рівненсько – Тернопільське територіальне управління філії будівельно – монтажних робіт та експлуатації будівель та споруд ПАТ «Укрзалізниця» Тернопільська дільниця водопостачання та водовідведення» за участю журналістів 26 – 27 липня 2018 р. буде проведена позапланова перевірка для з’ясування фактів потрапляння від них нафтопродуктів у Тернопільський став.

У зв’язку з тим, що в даному порушенні вбачаються ознаки злочину, передбачені ч.2 ст.242 ККУ, матеріали направлено до Тернопільського міського ВП ГУНП у Тернопільській області.

P. S. А сьогодні вранці, 30 липня, рибаки спостерігали ось таку картину на тернопільському озері в районі “Циганки”

Понад 18 тисяч гривень втратили мешканці Лановеччини завдяки мобільним шахраям

У Бучацькому районі згорів чоловік