Чому кішка любить спати на людині?

Поділитися

Коли кішка забирається на коліна або лягає поруч, вона таким чином показує своє розташування і прихильність. Коли домашній кіт спить в ліжку господаря, він використовує його як тепле місце зі знайомим запахом. Йому спокійніше, коли він відчуває близькість свого власника, і при цьому кіт впевнений, що так він контролює людину. За іншою теорєю, кіт спить на людині або її речах для того, щоб поглинати негативну енергетику і позбавити її від болю. Це тварина відчуває вразливі місця і лягає на ту частину тіла, де болить і підвищена температура.

Кішка та людина

Для котів важливо брати участь у житті господаря і бути частиною подій, що відбуваються. Лягаючи на місце людини, її одяг або стрибаючи до неї на руки, вони відчувають себе в гущі подій, а з допомогою нюху отримують додаткову інформацію. Коли кішка треться про людину і її речі, вона залишає свій запах і приймає її як члена своєї зграї. Особливо якщо кошеня було рано відлучене від матері, воно саме так і сприймає людину. Кіт переживає за неї і якщо відчуває неполадки в її організмі, лягає на слабке місце, ділячись своєю цілющою енергетикою. З незрозумілих людині причин кішка любить засинати не в котячому будиночку, а в людському ліжку або в кріслі. Вагітні жінки найчастіше відчувають незручності, коли тварина сідає їм на живіт. Вони переживають, що вихованець завдасть шкоди тиском своєї ваги на плід. А деякі бояться, що кішка відчуває якесь відхилення. Насправді тварина просто притуляється до теплого і живого місця.

Поведінка вихованця

Якщо кошеня звикло спати в ліжку господаря, така поведінка стає шкідливою звичкою домашнього кота. Його складно відучити не залізати в ліжко людини, хоча він давно перестав тремтіти і мерзнути. Ставши дорослим і незалежним (на його думку), кіт все одно відчуває себе вразливим під час сну. А так як він спить більшу частину свого життя, то запах господаря заспокоює і дарує відчуття безпеки. Людина в багато разів більша за свого вихованця, і тварина відчуває себе впевненою і невразливою під її захистом. Влаштовуючись на кріслі або дивані, тварина відчуває схожі емоції, але оскільки простирадло і ковдра найсильніше пахнуть людиною, вихованець воліє спати саме на ліжку. Є і наукове пояснення того, чому кіт лягає на певні місця на тілі хазяїна. Шукаючи найтепліше місце, кіт знаходить його там, де у людини підвищена температура. Хвороба завжди починається із запалення і підвищення температури у хворої частини тіла та сусідніх тканинах. Якщо у господаря болить живіт, кішка лягає на це місце. Крутять коліна – вихованка згортається клубком на ногах свого власника. Деякі власники котів помічають, що після того, як кішка вночі поспить в їх ліжку, вони почувають себе набагато краще. Вони впевнені, що тварина вилікувала або взяла на себе їх слабкість. Цьому є логічне пояснення: Кішка має ефект плацебо або зоотерапії. Люди відчувають звичайний недолік сну, і виспавшись, відразу відчувають себе добре. Нездорові органи залучають кота своїм теплом, і тому він любить спати на самій теплій ділянці людського тіла.

Улюблені місця кішки

Для котів, які не люблять, коли їх гладять і чіпають, сон в ліжку господарів має егоїстичний зміст, за допомогою якого тварини самостверджуються. Більше за все вони люблять полежати: на грудях; на спині; на голові людини. Кішка лягає на грудну клітку клубочком, коли їй цього хочеться, і може робити вигляд, що спить, хоча лежить з відкритими очима. Людина, бачачи, яке задоволення доставляє його вихованцеві така поза, не вирішується зігнати його з себе і готова терпіти ці невеликі тимчасові незручності. Залазячи зверху на сплячого господаря, самозакохана тварина намагається показати, що головна тут вона. І його зовсім не турбує, спить людина чи ні. Кіт сидить на ній, немов на своєму трофеї, задоволений собою і своїм становищем в будинку. Те ж саме можна сказати, якщо кіт спить або сидить на подушці. Але ті коти, які воліють спати в ногах, володіють більш м’яким і миролюбним характером. Кішки відчувають втому і важкість ніг і намагаються лежати поруч. Якщо кіт сидить на подушці, він відчуває підвищену температуру і зігріває себе, при цьому заспокоюючи господаря. Вибираючи зручне місце для сну, тварина намагається одночасно зігрітися і відчувати себе в безпеці. Такими місцями є шафа, комод, тумба і ліжко. Людський диван і ліжко для кота – місця, де він відчуває себе господарем будинку або квартири.

Народні прикмети

Найвідоміша прикмета про кішок говорить: «Де кіт спить, там і болить». Це помітили люди, яким кіт допоміг впоратися з хворобами. Якщо людина займається розумовою діяльністю, а його кіт любить лежати в нього на голові, і після цього власник тварини відчуває себе відпочилим, йому нескладно помітити, що вихованець допомагає позбутися головного болю, повідомляє rezonans.cc

Відмінник освіти України оголосила голодування

Як тернополянка пройшла всі кола пекла у дитячій поліклініці