Відмінник освіти України оголосила голодування

Поділитися

Міністерство освіти України нарахувало близько 109 тисяч скарг школярів на цькування. Проте у школі процвітає не лише булінг, а й мобінг – це коли під психологічним і фізичним тиском опиняються самі педагоги.
Відмінник освіти України Оксана Осовська ще навесні попросила в міністра Лілії Гриневич захисту від дій Віктора Боровця, директора Березнівської ЗОШ №2 у Рівненській області.
Сьогодні Оксана Степанівна оголосила голодування.

Про що вчитель біології Оксана Осовська писала міністру Лілії Гриневич:”

Відкритий лист Міністру освіти і науки України Гриневич Лілії Михайлівні
Шановна Ліліє Михайлівно! Даним листом змушена звернутися до Вас по захист вчительської родини від багаторічного мобінгу, який здійснює директор Березнівської загальноосвітньої І-ІІІ ступенів школи №2 Березнівської районної ради Рівненської області Боровець Віктор Іванович.
Систематичне цькування, психологічне знущання над нами з метою нашого звільнення Боровець В.І. здійснює за сприяння його дружини, Бойчук Н.К., яка є начальником Березнівського районного управління освіти, молоді та спорту.
Дійшло до того, що 22.01.2018 р., в кабінеті заступників, Боровець В.І. кілька разів вдарив мою дочку, вчительку Кулагіну А.А. Удари припали на ліве плече і праве підребер’я. Дочка була госпіталізована до ЦРЛ. Проблеми із здоров’ям через цю подію має і досі. За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань Кримінального кодексу України.
В цій школі 28 років пропрацювала моя мама, Осовська О.Н., 29-й рік працюю я, і 6-й рік працює моя дочка. Протягом багатьох років наші учні є призерами і переможцями ІІІ і IV етапів Всеукраїнських олімпіад, інтернет-олімпіади, підготовлені нами випускники на ЗНО багаторазово отримували понад 190 балів, а Лазутчик І.С. – 200 балів (одна із перших в області). Багаторазово я була членом журі, експертом ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад, керівником команди юних біологів Рівненщини на IV етапі Всеукраїнських олімпіад, членом журі Всеукраїнського турніру біологів, учасницею міжнародного семінару ЄМБО з молекулярної біології. В 2016 р. здійснювала експертизу підручника Страшко С. В., «Біологія підручник для 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів». У журналах «Дніпро», «Біологія і хімія у школі», «Нова педагогічна думка», газетах друкувалися мої поетичні твори. Я є автором збірки поезій «З вишневого садка».
Моя дочка, Кулагіна Аліна Анатоліївна, маючи не великий педагогічний стаж, вже підготувала призерів ІІІ етапу біологічних олімпіад, переможців (теоретичного і практичного турів) змагання «Рятівник» обласного етапу гри «Сокіл» («Джура»), які гідно представляли Рівненську область на Всеукраїнському рівні, в співавторстві з Іваненко Л.Д. має друковану статтю «Підготовка майбутніх вчителів до інноваційної діяльності в галузі охорони здоров’я» у науковому журналі.
Дев’ять років тому директором Березнівської ЗОШ №2 було призначено Боровця В. І., який намагається дискредитувати наші педагогічні досягнення і авторитет, піддає критиці і висміюванню будь-яку нашу діяльність. Культивує розповсюдження пліток і неправдивої інформації про нас, обливання брудом, наклепи. Тих, хто в цьому йому допомагає, заохочує і підтримує.
Боровець В.І. зриває нам уроки, заважає готувати кабінет до уроків, не дозволяє проводити уроки біології в біологічному кабінеті, як того вимагає «Положення про навчальні кабінети з природничо-математичних предметів загальноосвітніх навчальних закладів», викликає нас, навіть під час уроків, для «профілактичних» бесід, не відпускає нас у відрядження або відпускає лише за втручання вищих інстанцій, відправляє у відпустку, не враховуючи об’єму робіт, які мають бути виконані нами до відпустки, вимагає гроші, нараховані за роботу в кабінеті, здавати завгоспу, налаштовує проти нас педколектив, навіть учнів використовує для виживання нас зі школи. Надиктовує на нас заяви батькам, якими потім шантажує нас. Також залякує тих, хто нас підтримує. В школі ми опинились в ізоляції. Вимагає знаходитись на роботі щодня з 8 ранку до 15-16 години вечора, забороняючи користуватися електричним чайником,
Порушення правил етичної поведінки у спілкуванні з людьми, залежними від нього за рангом, агресивність, залякування, грубість, хамство, лайка – стабільна і невід’ємна візитна картка педагога Боровця. У результаті такої поведінки керівника, проблематичною є наша плідна праця і праця взагалі.
В 2017 році відбулася моя чергова атестація, в 2016 році – атестація моєї дочки. Рішенням атестаційної комісії мені підтверджено вищу кваліфікаційну категорію і звання вчитель-методист. За результатами атестації дочці підвищено кваліфікаційну категорію. Якихось рішень педагогічної ради, що вказували б на претензії до нашої роботи, зауважень до нас досі не було. Навпаки: щороку за підсумками рішеннями педагогічних рад відзначалась наша робота, а ми щороку отримуємо подяки обласного управління освіти.
26 жовтня 2017 р. у школу, через наклеп громадянки Околович І.А. (матері учня 11 класу та за сприяння директора школи) було викликано журналістів телеканалу 1+1. В телесюжеті Боровець В.І. дозволяє собі публічний осуд нашої педагогічної діяльності, від чого непоправно постраждала наша честь, гідність, професійна репутація. Нашому позитивному іміджу завдана непоправна шкода. Очевидно, що дирекція школи не є державним органом, до повноважень якого належить вирішення питань винуватості особи, навіть свого працівника. А жодної офіційної підозри у вчиненні злочину у порядку, визначеному Кримінально-процесуальним кодексом нам ніхто не оголошував.
На моє звернення до Рівненського обласного управління освіти в школу була направлена комісія, яка працювала за нашої відсутності (я знаходилась на лікуванні у ЦРЛ, дочка – за станом здоров’я по заяві перебувала дома) і упереджено здійснила перевірку, однозначно зайнявши сторону директора, використавши лише матеріали, які підготувала дирекція, провівши анкетування у класах, де представниками дирекції були проведені настановчі бесіди з учнями. Також директором, перед візитом комісії, були проведені настановчі бесіди з педагогами. Відомо, що до складу комісії входила куратор району Мушинська Л.О., яка вже виїжджала до школи і упереджено проводила перевірку, ставши на захист директора школи.
Через проведення Боровецем В.І. «профілактичних бесід» зі мною та моєю дочкою і хуліганських дій Боровця В.І. моя дочка тричі, а я – двічі (за три місяці) потрапили до ЦРЛ. За цей період дирекція школи, шкільний психолог, класний керівник 11-Б класу, громадянки Околович І.А. та Хурсяк (до шести гостей на уроці) відвідали у моєї дочки 17 уроків. Медико-санітарні норми на уроках порушуються, повітряний режим є жахливим, а громадяни Околович І., Околович О. та Хурсяк не мають медичного дозволу на знаходження в дитячому колективі, на уроках ведуть себе зухвало, розмовляють між собою і по мобільних телефонах, заважають проводити урок.
Після всіх образ, яких завдав нам директор школи Боровець В.І., він цинічно подав на нас до суду, з метою відшкодування йому моральної образи, якої ми нібито йому завдали, намагаючись захиститись від його цькування, скориставшись конституційним правом, звертатись до державних установ.
Нам надходять погрози з боку директора школи Боровця В.І. та анонімні, вимоги звільнитись з цієї школи. Причинами цього, очевидно, є заздрощі до наших професійних успіхів, особистісні якості, незадоволені амбіції керівника та бажання влаштувати педагогів із свого кола на наші місця.
При великій кількості педпрацівників у школі, за останні роки прийнято багато нових педагогічних і медичні працівники, найчастіше із сіл: Прислуч, Колодязне, Моквин, Бистричі (звідки родом та проживають директор школи та його родичі Гоголь В.А., Гоголь І.О.). При цьому родичка директора Гоголь В.А. є його заступником. А, нещодавно прийнята на роботу біолог Сосновчик О.С., є однокласницею Гоголь В.А.
Прошу:
посприяти дотриманню законодавства України, прав і свобод громадян України на працю, притягнути до відповідальності за перевищення влади, антипедагогічну діяльність, хуліганські дії Боровця В.І.

22.02.2018 р. З повагою Оксана Осовська,
вчитель-методист,
відмінник освіти України

Найбільший в Україні музичний open-air “Джаз Коктебель” готовий дивувати поціновувачів джазу

Чому кішка любить спати на людині?