Хто кришує браконьєрів із водолазно-рятувальної станції у Тернополі?

Поділитися


Сьогодні у Тернопільському міськрайонному суді відбулося чергове судове засідання у справі браконьєрів-рятувальників. Про затримання громадськістю і поліцією горе-рятувальників на тернопільському ставі повідомляли у свій час  всеукраїнські ЗМІ. Випивохи, які не виконують нормально своєї роботи, організували промисловий вилов риби сітками. Навіть у зимовий час запускали браконьєрські снасті під лід…

Масштаби вилову риби вразили екологів та громадськість всієї України. Здавалось би, справа зрозуміла, проте вже два роки маринується у суді.

Зривають судові засідання адвокати двох затриманих. Один із підозрюваних – начальник Тернопільської міської рятувально-водолазної служби Микола Кушнір. Жоден адвокат в Тернополі не взявся їх захищати. Це вже третій юрист із столиці, який штучно затягує справу. Цього разу цирк влаштував адвокат Василь Багрій. Ще до початку судового засідання він тиснув на присутніх журналістів, операторів та блогерів, які хотіли висвітлювати судове засідання. Казав, що забороняє його знімати та своїх підзахисних. Потім почав розповідати, що не дозволяє себе знімати у громадському місці. Напевно, соромно було…

У відеозаписі можна побачити як спокійно вислухав пустопорожній спіч адвоката суддя та відкинув його аргументи “про поважних і авторитетних рятувальників”.

Побачивши, що маячня не пройшла, адвокат заявив, що не довіряє суду… Справу знову перенесли…

Зважаючи на хамську поведінку адвоката Василя Багрія в суді, ми б рекомендували КВАЛІФІКАЦІЙНО-ДИСЦИПЛІНАРНІЙ КОМІСІЇ АДВОКАТУРИ МІСТА КИЄВА ТА РАДІ АДВОКАТІВ МІСТА КИЄВА звернути увагу на діяльність їхнього колеги у тернопільському суді та дати йому адекватну оцінку, можливо, аж до зупинення права на заняття адвокатською діяльністю.

Здавалось би, звідки кошти у незаможніх рятувальників? Привести адвоката зі столиці – дороге задоволення. А наймати їх два роки – справа надзвичайно витратна.

Виявляється, дану службу фінансують з обласного і місцевих бюджетів. Проте, на думку громадськості, рятувально-водолазна служба своїх функцій повноцінно не виконує. А ось рятувальники служби надзвичайних ситуацій під керівництвом Віктора Маслея, вже давно справно працюють. Підлеглі ж Василя Козака – ловлять рибу сітками на тернопільському озері, а коли треба їхати в район шукати потопельника – подавай їм автомобіль із пальним… За два роки керівник рятувально-водолазної служби навіть не відсторонив браконьєрів-рятувальників від роботи…

Хто кришує рятувально-водолазну службу? Любитель “валеріанки” з градусом – голова облради Віктор Овчарук? З обласного бюджету водолазно-рятувальній службі виділяють мільйон гривень. Не менша сума, напевно, набігає із районних бюджетів.

Сьогодні у суді були присутніми громадські активісти зі “Скелі”. Вони допомогли працівникам прокуратури доставити 70 сіток, вилучених у браконьєрів-рятувальників.

Свого часу, у листопаді 2017 року, браконьєри-рятувальники звинувачували в суді мера Тернополя Сергія Надала  у створенні банди рекетирів

Один із лідерів громадських активістів Андрій Об’єщик розуміє, що затягування справи на руку підозрюваним. Проте, навіть сплативши штраф, покарані рятувальники стануть прикладом, що громадськість у Тернополі принципова і не допустить нищення родзинки файного міста.

 

Колишній чоловік олімпійської чемпіонки Лілії Подкопаєвої – Олексій Нагорний – виявився агентом російської ФСБ

На перехресті вулиць Злуки та 15 квітня іномарка підрізала маршрутку