Рибоохоронний патруль втопив поліцейського начальника

Поділитися

Глава запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка перекинувся на новому катері. Ще один пасажир катера потонув. Сам Чайка з травмами доставлений в обласну лікарню.

За словами очевидців, п’яна компанія з трьох осіб на великій швидкості виписувала круті зігзаги на воді. В одному з поворотів двоє людей випали за борт. Катер почав крутитися на місці, і пару раз пройшов по ним. Викликана на місце події водна поліція на катері виявила ящик зі спиртними напоями.

Пригода сталася на Каховському водосховищі 30 вересня близько 12:30 в районі 4-го причалу, навпроти Управління Запорізької рибоохорони.

Тіло потонулого чоловіка порубаного гвинтом рятувальники знайшли тільки ввечері. Ним виявився заступник начальника Управління захисту економіки, який очолює один з відділів Павло Саварець.

У запорізькому управлінні ДСЧС відзначили, що на човні було троє чоловіків. Третій постраждалий відбувся переляком. Це – ще один співробітник УБЕЗ Юшков Павло, котрий теж займає, згідно з декларацією, посаду начальника.

Очевидці стверджують, що компанія чоловіків відзначала з алкоголем отримання нових катерів рибоохоронною.

Дійсно напередодні Запорізький рибоохоронний патруль отримав нову техніку, в тому числі і катери. Документи на катери до кінця ще не були оформлені, тому їх не поставили на облік і експлуатуватися вони взагалі не повинні були. Так само виникає ще маса питань: А у кого-то з цієї компанії були права на управління катером? Чи були на катері рятувальні жилети? Причальний зобов’язаний був відобразити в Журналі відхід плавзасобу, чи було це? Куди збиралася напідпитку компанія з алкоголем йти на службовому катері в неділю? Так само викликає питання склад компанії: начальник обласної рибоохорони розважається разом з начальниками відомства, яке має його контролювати … Вони ж не однокласники?

За словами рибалок, щось подібне мало рано чи пізно статися, так як запорізький рибний чиновник останнім часом відчував себе, як місцевий «рибний» царьок. На їхню думку, все це говорить про глобальну корупцію в рибному відомстві країни.

Слідство з’ясує, можливо почуття вседозволеності і зневага Правил поведінки на воді привели до загибелі людини?.,- повідомляє прес-служба Асоціації рибалок України.

Онлайн казино України не згорить та не потоне

Топ-10 вишів, куди вступили найкращі абітурієнти України