Міністерство юстиції скасував передачу Почаївської лаври УПЦ московського патріархату

Поділитися

Міністерство юстиції України скасувало незаконну перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін’юст підписав сьогодні “, – сказала перший заступник vинистра юстиції Олена Сукманова.

За її словами, члени Комісії прийшли до висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври-Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

“Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасовано, а державному реєстратору, який його здійснив, блокований доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно”, – зазначила Сукманова.
Нагадаємо, раніше за фактом передачі будівель Почаївської Свято-Успенської лаври у користування або оренду Українській православній церкві Московського патріархату поліція відкрила кримінальне провадження.

На початку листопада депутат Почаївської міської ради Тарас Паляниця оприлюднив документи державного реєстратора, який в 2018 році виконав рішення прем’єр-міністра Януковича від 2003 року і передав у користування заповідника до 2052 року шість об’єктів Почаївської Свято-Успенської лаври, що в Тернопільській області (собори, дзвіницю, келії, архієрейський будинок – всього 7 тис. квадратних метрів). Депутат продемонстрував виписку з Держреєстру, згідно з якою споруди Лаври записані на УПЦ МП до 1 січня 2052 року з правом пролонгації.

Компанія YouTube вирішила показувати глядачу два рекламні ролики перед цікавим відео, щоб не переривати впродовж перегляду

У липні-вересні парламентські партії витратили понад 200 мільйонів гривень