4 мільйони переглядів за тиждень: український “Щедрик” на скрипці

Поділитися

Американка Ліндсі Стірлінг – талановита скрипалька, яка підкорила публіку незвичайною грою.

А 1 грудня 2017 скрипалька виклала на своєму каналі нове казкове відео до різдвяної композиції «Carol of the Bells». Про це пише сайт Бджола.

«Carol of the Bells» – англомовна версія українського «Щедрика» – різдвяної народної пісні, що отримала всесвітню популярність у музичній обробці Миколи Леонтовича.

Пропонуємо насолодитись оригінальним звучанням композиції «Carol of the Bells» у виконанні Ліндсі Стірлінг.  На сьогодні, відео переглянуло більше  23 мільйонів глядачів.

Фотоілюстрації підібрані для юних скрипалів, які будуть дивитись ролик і потім, переглядаючи фото, зрозуміють наскільки ця скрипалька різнопланово розвинута та щоденно вдосконалюється у грі.

Довідка Вікіпедії
Ліндсі Стерлінг (Lindsey Stirling, нар. 21 вересня 1986)[1] — американська скрипалька, танцівниця, перформанс-художниця та композитор. Виступає із грою на скрипці в танцювальних перформансах — як на концертах, так й у відеокліпах, які можна переглянути на її каналі на YouTube, який виконавиця започаткувала 2007 року.

2010 року Стерлінг стала чверть-фіналісткою п’ятого сезону шоу America’s Got Talent («Америка має талант»), де її називали «хіп-хоп скрипалькою» (англ. Hip-hop Violinist).

З 2010 року Ліндсі Стерлінг випустила два альбоми, названі відповідно — Lindsey Stirling та Shatter Me, один міні-альбом, а також декілька синглів. Скрипалька виконує музику в різних музичних стилях, від класики до попу й хіп-хопу та електронної музики. Окрім оригінальних творів, до її дискографії входять також кавери на пісні інших виконавців та різні саундтреки. Стерлінг, до того ж, стала сенсацією на YouTube: її музичний відеокліп під назвою «Crystallize» посів восьме місце за кількістю переглядів у 2012 році, а її кавер-версія пісні «Radioactive» перемогла в номінації «Response of the Year» («Реакція року» — за найбільшу кількість позитивних відгуків) у першому конкурсі Youtube Music Awards 2013 року.

Станом на 1 січня 2016 року канал виконавиці на YouTube мав понад 7,47 мільйона підписників та 1,239 мільярда переглядів.

Нині на її канал підписано 11 мільйонів користувачів.

Ліндсі Стерлінг народилася у Санта-Ані, Каліфорнія, але провела частину свого дитинства в містечку Гілберт, Аризона, де закінчила вищу школу Mesquite High School.

Потім вона переїхала до Прово, Юта, у зв’язку з вступом до Університету Бригама Янга, де вона мала вивчати рекреаційну терапію. Потім вона ще деякий час прослужила місіонеркою Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів у Нью-Йорку.

2009 року Ліндсі повернулася додому до Прово для продовження навчання в Університеті Бригама Янга. Вона мешкала у Прово до грудня 2012 року, після чого врешті повернулася разом з сім’єю до Аризони. Тепер вона мешкає в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія.

У віці п’яти років, під впливом записів класичної музики, які слухав її батько, Ліндсі почала вивчати гру на скрипці. Вона брала приватні уроки протягом дванадцяти років. Коли їй виповнилося шістнадцять, вона долучилася до створення рок-гурту із чотирма друзями зі школи Mesquite High School, який отримав назву «Stomp on Melvin». Частково завдяки своєму досвіду участі в гурті Stomp on Melvin, Ліндсі Стерлінг написала рок-пісню з соло-скрипкою; виконання цієї пісні допомогло їй здобути титул Junior Miss в однойменному (Arizona’s Junior Miss) конкурсі штату Аризона, а також здобути нагороду Spirit Award у фінальному змаганні America’s Junior Miss.

Також Ліндсі була учасницею гурту Чарлі Дженкінса (Charley Jenkins Band) протягом одного року.

У 2010 році, у віці 23 років, Ліндсі Стерлінг стала чверть-фіналісткою п’ятого сезону американського шоу America’s Got Talent (Америка має Талант), де вона була відома як «хіп-хоп скрипалька». Судді називали виступи Ліндсі «такими, що електризують» (англ. “electrifying”), ці виступи здобули визнання публіки, проте після того, як вона спробувала підняти рівень танців на порядок вище в своєму чверть-фінальному виступі, суддя Пірс Морган сказав їй: «Я не кажу, що в тебе немає таланту, але ти недостатньо вправна, аби літати в повітрі й у той же час грати на скрипці.»
В своєму блозі Ліндсі Стерлінг зізналася:«Я була спустошена результатами … Це було боляче й дещо принизливо; проте, мені довелося заново шукати те місце, звідки я раніше черпала сили.»
Ліндсі вирішила продовжувати розвивати свій унікальний стиль перформансу, просуваючи свою творчість через інтернет. В інтерв’ю 2012 року вона зауважила:

«Багато людей на моєму творчому шляху говорили мені, що мій стиль та моя музика … непридатні для ринку музичної індустрії. Але єдиною причиною того, що я таки досягла успіху — є те, що я залишилася вірною собі.
Невдовзі після виступу на шоу America’s Got Talent, кінематографіст Девін Ґрехем (DevinSuperTramp) сконтактувався зі скрипалькою, сподіваючись спільно зняти відеокліп для YouTube. Вони домовились зняти відеокліп на її пісню «Spontaneous Me». Зйомки відбувалися протягом тижня з 9 травня 2011 року. Відеокліп значно підвищив рівень популярності Ліндсі Стерлінг, тож вона стала регулярно знімати такі відео для свого каналу на YouTube. Ґрехем знімав майже всі відеокліпи виконавиці, тоді як сама Ліндсі часто працювала з допоміжною камерою, а також виконувала роботу асистента при створенні цих кліпів. Протягом 2011 року рейтинг каналу швидко піднявся, і станом на 9 травня 2013 року мав понад 400 мільйонів загальних переглядів та понад три мільйони підписників
Ліндсі Стерлінг завершила свій перший тур по США 26 листопада 2012 року. 3 грудня 2012 року вона оголосила про плани на свій наступний тур, а також «тестове турне» по Європі, які стартували у січні 2013 року. В ході турне було відвідано 55 міст Європи, Канади та США, а завершальний виступ відбувся в Аризоні 5 квітня 2013 року. 25 лютого 2013 року Ліндсі зробила оголошення про запланований офіційний Європейський тур, який стартував з Росії 22 травня 2013 року і завершився 29 червня у Норрчепінгу, Швеція, загалом відвідавши 26 міст.

У грудні 2012 року YouTube оголосив, що пісня Ліндсі Стірлінг «Crystallize» 2012 року мала 42 мільйони переглядів і за цим показником посіла 8 місце

З молодого віку Ліндсі захоплювалася танцями, і її бажання брати уроки танців та гри на скрипці на той час були настільки сильними, що вона сказала у інтерв’ю NewMediaRockstars:
«…з самого дитинства я весь час мріяла навчитися танцювати, але мої батьки сказали мені: „Ти можеш обрати або скрипку, або танці, ми не маємо змоги дозволити собі і те й те.“ Тож я вибрала скрипку. Отже, це щось на кшталт звершення — смішно казати, але це — саме те, чим я завжди хотіла займатись.» 
Перший тур скрипальки тривав понад рік із загальною кількістю у 122 події по Північній Америці, Європі, Азії та Австралії. Турне The Lindsey Stirling Tour розпочалося за три дні до випуску її першого альбому Lindsey Stirling у форматі CD. Її тур почався з виступів у Сполучених Штатах та Канаді у 2012 році. На початку 2013 року Стерлінг продовжила турне Європою як «тестове турне». Її офіційний вступ на європейську територію розпочався із Росії 22 травня 2013 року. У серпні вона продовжила турне, додавши до нього виступи по Азії та Австралії.[68] На завершення виконавиця дала останній виступ у Великій Британії 4 вересня. Шоу виявилися успішними, оскільки квитки на 46 виступів були цілковито розпродані, а на сайті Ticketmaster.com відвідувачі визначили рейтинг турне у 4.8 із 5 зірок 

Офіційний сайт Ліндсі Стерлінг

Канал Ліндсі Стерлінг на YouTube


” Київстар ” скасовує частину тарифів аби ще більше обдерти клієнтів

Рейтинг найбільш високооплачуваних блогерів YouTube очолив семирічний хлопчик