61 депутат пропустив 90% голосувань Ради у грудні

Поділитися

252 народні депутати пропустили 50% голосувань Верховної Ради в грудні. Із них 61 нардеп пропустив понад 90% голосувань.

17 політиків не проголосували жодного разу за місяць. Нульові показники голосувань у Євгена Мураєва, Семена Семенченка, Дениса Омельяновича, Миколи Фролова, Юрія Солода, Гліба Загорія, Романа Зварича, Петра Сабашука, Ігоря Шкірі, Віталія Чепиноги, Дмитра Яроша.

Жодного разу не проголосували депутати-втікачі: Євген Бакулін, Сергій Клюєв та Олександр Онищенко. Не голосували також В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання депутатських повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.

За даними веб-сайту ВР офіційно вони пропустили голосування з невідомих причин, тобто, не через хворобу чи відрядження.

Частина відомих депутатів проголосували лише кілька разів за місяць. Серед них Дмитро Добкін (взяв участь в 0,3% голосувань), Михайло Поплавський (1%), Андрій Білецький (2%), Вадим Рабінович (2%), Костянтин Жеваго (2%), Віталій Купрій (2%), Наталія Королевська (4%), Сергій Льовочкін (7%), Михайло Добкін (10%).

Натомість, найвищі показники голосувань у Віктора Пинзеника (100% голосувань), Михайла Бондаря (99%) та Івана Спориша (99%).

Всього у грудні відбулося дванадцять пленарних засідань ВР, на яких було проведено 335 голосувань. Зокрема, було прийнято закони щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення (№9355-5), а також перейменування УПЦ МП (№5309).

Перші факти незаконної агітації на виборах Президента України

Яке слово вимовляєте ви, коли згадуєте Верховну Раду?