Зеленський перемагає за даними досліджень Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова і “Социса”

Поділитися

Шоумен і кандидат у президенти України Володимир Зеленський посів перше місце у рейтингу кандидатів.

За даними Київського міжнародного інституту соціології, Центру Разумкова і “Социса”, за нього готові проголосувати 23% виборців. На другому місці після Зеленського опинився чинний глава держави Петро Порошенко з рейтингом у 16,4%, а Юлія Тимошенко, яка лідирувала за даними минулих місяців, опинилася на третій сходинці з показником у 15,7%.

У першій п’ятірці лідерів опинився й лідер партії “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко. Він набрав 9,3% потенційних голосів, а голова “Громадянської позиції” Анатолій Гриценко посів п’яте місце з 8,1%.

Далі йдуть радикал Олег Ляшко (6,7%), кандидат від партії “УКРОП” Олександр Шевченко (3,5%), міський голова Львова і лідер “Самопомочі” Андрій Садовий (3,4%), лідер партії “Наші” Євген Мураєв (2,7%), кандидат від “Опозиційного блоку – партія миру і розвитку” Олександр Вілкул (2,4%), екс-глава Служби безпеки України Ігор Смешко (2,2%), кандидат від партії “Свобода” Руслан Кошулинський (1,3%). Інші кандидати не набрали й 1% потенційних голосів виборців.

Дослідження було проведено з 16 по 29 січня 2019 року силами трьох соціологічних компаній: Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс»; Київський міжнародний інститут соціології (КМІС); Центр Разумкова.

Вибірка: 11 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/– 0,9% Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

Нагадаємо, за даними групи “Рейтинг” шоумен Володимир Зеленський обігнав Тимошенко у президентській гонці – опитуванні. Зеленський із незначною перевагою вийшов у лідери президентської гонки, обігнавши очільницю партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко. 

Соціологи звернулися до українців

У Тернопільській області 664 родини встановили сонячні електростанції