Порошенківці знищили єдину незалежну в Україні виборчу комісію в Тернополі

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла, що ЦВК припинила повноваження усього складу окружної виборчої комісії №163 у Тернополі
З цього приводу Блок Петра Порошенка” поширив ось таку інформацію:” Маніпуляції Тимошенко призвели до припинення окружної виборчої комісії в Тернополі
12 березня 2019 року Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу № 163 (м. Тернопіль). Рішення ЦВК є закономірною реакцією на спробу представників кандидата в Президенти України – Юлії Тимошенко узурпувати управління в дільничних виборчих комісіях шляхом тиску та маніпуляцій, – повідомляє прес-служба Тернопільської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

У той час, як Закон України “Про вибори Президента України” безальтернативно встановлює, що керівний склад дільничних комісій формується пропорційно згідно з визначеними квотами (квоти визначає система “Вибори”), значна частка керівних посад кількох кандидатів була незаконно перерозподілена на користь кандидата Тимошенко Ю.В. Після прийняття такої очевидно незаконної постанови, ОВК вже не змогла вносити зміни до неї з огляду на відображення інформації в системі “Вибори”.

Ці маніпуляції проводились в тому числі і від «технічних» кандидатів Юлії Тимошенко, які в окружній комісії були представлені людьми, близькими до «Батьківщини». Так, членом ОВК від кандидата М. Габора є М.Галяс (представник «Батьківщини» в ТВК у 2015 році), членом ОВК від кандидата А. Новака є А.Кирилюк (член ВО Батьківщина), членом ОВК від кандидата Ю.Кармазіна є У. Рикун (керівник «Редакції газети «Наша Батьківщина») та ін.

Іншим кричущим фактом стала повністю скоординована робота та синхронні голосування представника Юлії Тимошенко в окружній виборчій комісії із представниками колишніх одіозних регіоналів: Юрія Бойка та Олександра Вілкула, а також членом комісії від Олександра Соловйова, якого нещодавно в Почаївській Лаврі приймав екс-регіонал Валентин Хоптян.

Закликаємо представників команди Юлії Тимошенко припинити маніпуляції та порушення виборчого законодавства в роботі нового складу окружної виборчої комісії м. Тернополя”.

Натомість члени розпущеної ОВК вважають, що порошенківці знищили єдину в Україні непідконтрольну їм окружну виборчу комісію.

За щастя буде, якщо президентські вибори не завершаться Коліївщиною

20 березня у Тернополі світова легенда балету “Лебедине озеро”