Румунські журналісти “приземлили” Мірчу Луческу

Поділитися

Румунські ЗМІ розкритикували свого футбольного тренера Мірчу Луческу, який тренував донедавна донецький “Шахтар”. Підставою для медійних розбирань стали його слова про Валерія Лобановського.

Нагадаємо, Лобановський посів шосте місце в рейтингу кращих тренерів в історії футболу, який склав французький журнал France Football. Луческу також знайшлося місце в цьому списку, там йому відвели 41-й щабель.

“Я дуже здивований позицією Лобановського. Коли він поїхав (працювати за кордон), у нього не було абсолютно жодних результатів, – заявив Луческу виданню Telekomsport.ro. – Якщо ви подивитеся на інші сайти, зокрема, на УЄФА, то я там посідаю друге місце за трофеями”.

Одне з провідних спортивних видань Румунії, Gazeta Sporturilor, тут же вийшло з відповідною публікацією, в якій визнало, що в ОАЕ і Кувейті Лобановський дійсно не здобув лаврів. Однак при цьому нагадало Луческу, що Лобановський виграв два Кубки Кубків і один Суперкубок Європи, привів збірну СРСР до “срібла” Євро-1988 і виховав трьох володарів “Золотого м’яча” – Блохіна, Бєланова і Шевченка. “5 причин, за якими тренер, якого критикував Луческу, заслуговує місця в топ-10”, – так назвала свою статтю Gazeta Sporturilor.

10 днів до виборів Президента України. Пора визначатися зі своїм кандидатом

Порошенкові посіпаки обливають брудом Гриценка за сотні тисяч доларів у Фейсбуці