У колонії Бердянська Запорізької області співкамерники зґвалтували учасника АТО

Поділитися

Про це пише сайт Наше місто з посиланням на батьків потерпілого.

За їхніми словами, після того, що сталося, чоловік хотів покінчити життя самогубством. Він перебуває у жахливому психічному стані.

На скандальну ситуацію відреагував глава організації Майдан – Громадський контроль Віктор Колбанцев. Він заявив, що хлопця зґвалтував ув’язнений “за вказівкою” когось з адміністрації колонії.

“Хлопець 1995 р.н. зловив у зоні ООС якогось сепара, доставив у поліцію, а в результаті йому ж дали три роки в’язниці. Цей боєць напередодні суду від країни отримав орден За мужність. А за цю ж мужність на фронті в колонії його розтоптали і принизили. Якби не лікарі – ми б живим хлопця не побачили. У нього жахливий психічний стан. Він хотів кілька разів покінчити життя самогубством. Зараз він навіть маму свою по імені та по батькові називає. Я не розумію: у якій країні ми живемо, якщо своїх героїв у тюрмах ґвалтуємо”, – заявив Колбанцев.

Відзначається, що цей випадок знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Звернення рідних хлопця також було направлено в Генпрокуратуру, Нацполіцію і Міністерство юстиції.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року у Василькові двоє невідомих зґвалтували 24-річного працівника поліції.

Представившись працівницями газової служби, зловмисниці викрали з квартири тернополянки 15 тисяч гривень

Тернополянин Дмитро Підручний здобув золото чемпіонату світу з біатлону