Юрист Коломойського керує виборчою кампанією Зеленського

Поділитися
АНДРІЙ БОГДАН, ЮРИСТ КОЛОМОЙСЬКОГО

Один Приват, ми за ценой не постоїм

А ще, поки ми відпочивали, один відомий в Україні мешканець Герцлії виношував план щодо повернення собі розграбованого ним Приватбанку.

Минулого тижня по новинах майже непомітно пройшла інформація, що колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов подали до Господарського суду Києва позов проти уряду (http://reyestr.court.gov.ua/Review/79989942) щодо визнання незаконною націоналізацію банку в 2016 році. Рішення про націоналізацію, як відомо, ухвалював екс-міністр фінансів Олександр Данилюк. Який ще рік тому обурювався долею нещасних платників податків після докапіталізації на 148 мільярдів гривень спустошеного Коломойським банку, а тепер оббиває передвиборчі пороги кандидата Зеленського.

У заяві позивачі просять визнати недійсною угоду купівлі-продажу акцій ПАТ Приватбанк в частинах, що стосуються їхніх прав та інтересів. Станом на 27 лютого у справі вже пройшло перше слухання, на якому суддя дав позивачам 10 днів для збору доказів, оскільки їхні представники не принесли на засідання, навіть, угоди, щодо якої вони позиваються.

За нашими даними, Господарський суд має ухвалити рішення про скасування націоналізації Приватбанку. Рішенням суду, Коломойський та Боголюбов також мають бути відновлені в реєстрі юридичних та фізичних осіб, як власники банку.

За інформацією THE NEWSROOM, заступник голови Верховного Суду та керівник касаційного Господарського суду при ВС Богдан Львов є другом юриста Коломойського Андрія Богдана, який керує передвиборчою кампанією Зеленського. Однак джерела вважають, що Львов вступить у цю гру вже на стадії касації, а до того – рішення ухвалюватимуться за допомогою грошових «заносів» суддям першої та другої інстанції. «Коломойський хоче повернути собі банк і за ціною не постоїть», – кажуть джерела.

Довідка.

Андрій Богдан – юрист Коломойського та колишній адвокат його колишнього соратника Генадія Корбана. Балотувався за списком БПП, не пройшов у первинний склад поточного скликання ВР. Після вигнання Фірсова та Томенка претендував на «вакансію» депутата, як наступний у списку, але безуспішно. Зі списку його виключили заднім числом, а в депутати взяли наступних після Богдана претендентів. Богдан подав позов проти ЦВК, але успіхом це так і не завершилося.

Після поновлення у правах власників, Коломойський з Боголюбовим, нібито, планують провести збори акціонерів банку і знову призначити головою правління Олександра Дубілета, який вже обіймав аналогічну посаду в Коломойського і проти якого досі немає жодного кримінального провадження. У разі відмови діючих очільників банку пустити їх туди з рішенням суду, олігархи розглядають варіант відстоювання своєї позиції за допомогою людей у формі та з кийками.

Джерела, знайомі з функціонуванням судової системи, стверджують, що завершення процесу не може відбутися раніше, ніж за півроку, після проходження трьох інстанцій.
«Натепер олігархи воліють не порушувати часові терміни розгляду справ, навіть якщо «заносять» в суди, бо не хочуть давати наступним інстанціям привід скасовувати попередні рішення за формальними підставами», – кажуть співрозмовники від юриспруденції.

Як відомо, колишні власники Приватбанку вивели з банку біля 150 мільярдів гривень, 148 з яких було докапіталізовано нашими з вами грошима, щоб банківська система країни не злетіла в повітря. Тоді президент Порошенко, нібито, дозволив Коломойському безперешкодно виїхати з країни, а в обмін це той пообіцяв «заносити» щомісяця про 150 мільйонів у бюджет, допоки не погасить збитки. Однак, за нашими даними, Коломойський жодного разу нічого не заніс. А тепер хоче повернути собі банк, який ми всі разом йому оплатили.

Ну шо, як справи, котики? Все ще вірите в поділ олігархів на поганих і хороших? Каву йдете пити?
 Оксана Денисова, The Newsroom

Сайти адміністрацій Тернопільщини: висвітлення соцiально-полiтичних процесiв чи порушення принципу неупередженого ставлення до кандидатів?

Гриценко після об`єднання з Садовим обійшов Юрія Бойка і бореться за вихід у другий тур